2016-11-21 879 views
秋高氣爽,假日最適合去登高,今次去左青衣行山,行完岩岩3點3,無理由唔去tea 下,立即尋覓附近餐廳,見呢間拎過某雜誌的獎項,就試一試佢-百分百餐廳 cafe 100%。一入到去餐廳,其實感覺不太好,眼見好多檯都係無抹,好污穢的感覺,諗住都好快食完就走,快點選餐算呢間餐廳既下午茶餐都幾多款式。男朋友點了 白汁吞拿魚三文治 。一上檯,Eeeeee,有驚喜!三文治會烤底,仲要落左蜜糖先烤,令到麵包食落脆脆的,帶一點蜜糖既甜味,大家都知麵包同蜜糖係^完美配搭^所以裹面夾著普通的白汁吞拿魚都覺得味道不錯。而我就點了原隻炸雞脾配脆脆薯條。雞脾是即叫即炸,個日我地食完三文治,大概等多15分鐘就有得食。雞脾一上場,個皮仲會發出炸炸聲,勁香噴噴,聞到已知道等·也是超值得的食埋第一啖,嘩巧巧食呀!!!!皮脆卜卜,肉好鬼J U I C Y ahhhhhh薯條仲要係鋸齒款,太正了吧!!雖然環境唔算太乾淨,但食物不錯,尤其是原隻炸雞脾,同場有人食緊Q版一口西多士(煉奶),感覺也不錯似的,留待下次再試了
秋高氣爽,假日最適合去登高
,就試一試佢-百分百餐廳 cafe 100%。

一入到去餐廳,其實感覺不太好,眼見好多檯都係無抹
,好污穢的感覺,諗住都好快食完就走,快點選餐算

所以裹面夾著普通的白汁吞拿魚都覺得味道不錯。

食埋第一啖,嘩
薯條仲要係鋸齒款,太正了吧!!

雖然環境唔算太乾淨,但食物不錯
,尤其是原隻炸雞脾,
原隻雞脾配脆脆薯條
$30 (Tea)
原隻雞脾配脆脆薯條