2008-05-14
佛誕日, 勁無聊, 行左成日都漫無目的咁行, 終於行到肚子餓, 於是乎就去搵個下午茶頂下肚先, 咁去邊好呢? 去茶餐廳還是其他呢? 最後師傅都係決定黎呢間食店!其實呢間食店喺呢一區好多年但偏偏師傅就未試過, 入到去又冇咩人, 求其搵個位坐底, 然後師傅就睇下有咩好食, 睇左一 陣, 最後兩個人叫左一碗牛腩米同一碗淨雲吞加兩杯凍檸茶!等左一陣牛腩米率先登場, 先試下個湯底, 湯底好清甜, 冇味精, 仲見到有d蝦子, 而牛腩米係碎腩, 牛腩都幾鬆幾腍, 不過就鞋少少, 而米粉就冇咩特別; 淨雲吞就一碗就有六粒, 皮薄餡靚, 蝦肉夠大隻夠爽口, 得噃! 凍檸茶就唔係好夠茶味, 一般啫!總括黎講食物質素都唔錯, 而地方就幾乾淨, 價錢都幾抵食, 十八蚊一碗麵, 廿四蚊一個餐包凍飲, 抵食! 師傅覺得黎呢度食個麵當下午茶都係一個唔錯嘅選擇, 所以有機會一定會再黎食!