2011-06-25 6 views
唔使等位既上海拉麵店,某日下午同幾位同事想食小龍包,見倒咁就腳入去試下啦,地方都ok坐低就叫佐幾樣野,(清湯小龍包,口水雞,龍井炒虾仁,酸辣湯拉麵,文思豆腐羹同埋炸春卷.先講個小龍包味道幾鮮夠多汁可以唔使點醋都得,口水雞就有小小失望味道太鹹同埋食唔出辣味,龍井虾仁味道唔錯清淡得來帶有茶香虾仁爽口,酸辣湯拉麵一定要食,拉麵好有口感食得出師父既心血之作,之前睇倒大廚出馬一位師父煮過文思豆腐羹,見倒呢倒有得食抱住白老鼠心態試一試入口幾清新豆腐果然係一條條好幼細好靚又係心血之作,招呼我地個位哥哥仲講佐個秘密俾我地知,完來呢倒既大廚係上電視個位師父既徒弟來,又真係估佢唔倒,炸春卷都可以試下夠抵食大大件.因為下午茶所以試佐呢幾樣,下次得閒都會再去試下.如果有朋友試過其他都好味既記得話我知.
唔使等位既
入口幾清新豆腐果然係一條條好幼細