2024-06-02 474 views
今日又嚟屯門揾表姑媽食下玩下,決定去近輕鐵站旁邊嘅餐廳試下,聽聞係一個好鐘意煮嘢食嘅髮型師開嘅鋪,食飽去剪個靚髮有得諗喎😆椰菜花忌廉湯🍲第一次飲呢個湯好有新鮮感,椰菜花帶有少許堅果味同微甜,份量剛好香煎雞扒日式咖哩飯🐓一上枱已經聞到好香咖喱味,顏色比見慣嘅日式咖哩較為深色,有少少少少少少嘅辣,惹味香濃大煎雞扒肉汁豐富,皮脆嫰滑😋紅酒煮牛面肉全蛋寬條麵🐂肉質非常之腍,可以話係有入口即溶嘅感覺,呢個部位有好豐富嘅骨膠原,所以有少少黏嘅口感麵有較為硬身,有咬口而且彈牙,每條麵都沾滿醬汁廚師拿捏意粉煙韌程度幾好,非常適合比較唔喜歡港式意粉食客百香果蘋果梳打 🍹唔會太甜,好清新青檸湯力茶 🥃漸變色好靚,飲到湯力水中奎寧嘅甘苦味朱古力 🍫濃味唔甜,味道有啲似唂咕乃良窩夫🧇擺盤好靚,色彩繽紛牛角包窩夫即叫即整,口感好酥軟,可以配朱古力雪糕同酸酸甜甜嘅紅桑子碎粒一齊食

椰菜花忌廉湯🍲

香煎雞扒日式咖哩飯🐓
大煎雞扒肉汁豐富,皮脆嫰滑😋

紅酒煮牛面肉全蛋寬條麵🐂
麵有較為硬身,有咬口而且彈牙,每條麵都沾滿醬汁
廚師拿捏意粉煙韌程度幾好,非常適合比較唔喜歡港式意粉食客

百香果蘋果梳打 🍹
唔會太甜,好清新
青檸湯力茶 🥃
漸變色好靚,飲到湯力水中奎寧嘅甘苦味
朱古力 🍫
濃味唔甜,味道有啲似唂咕

乃良窩夫🧇
擺盤好靚,色彩繽紛