2021-07-14 70 views
自從開始返工就好少時間同朋友相見,大部分時間大家都各有各忙,難得有一日夾到時間出黎食飯,於是決定到觀塘覓食。今次就黎到觀塘呢個顯眼全黃色的Building-THE WAVE, 3/F。呢層咁啱原來有2間餐廳,而今次就決定要一試Mini Friday。晚餐時段餐廳人流都算多,要來前最好都BOOK定位比較好。晚餐有DINNER SET選擇,主菜跟沙律餐湯,仲連餐飲,值得一選。1.DINNER SET – 香烤美式BBQ豬肋骨 $188不得不說,呢度既餐湯真係滿分,入口口感滿分,更是十分濃郁,令人好想特登叫多一碗黎飲。(是日餐湯應有係薯仔~入口仲感覺到微微沙沙的口感,好滿足)豬肋骨份量十足,入口滿滿BBQ汁味道,而且更有跟上薯菜,岩晒食完一啖肉黎返啖薯蓉解解膩。2.芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒 $1083. 炸薯條配黑松露醬 $58MEUN上推薦的食物,決定一試。實物同圖片一樣,而且十分足料,牛脷粒多多,再加試芝士同溫泉蛋完美融入薯粒之中,令人食完再想黎多啖。最後我哋仲叫左啤酒盡一盡興,哈哈!

2.芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒 $108
3. 炸薯條配黑松露醬 $58

最後我哋仲叫左啤酒盡一盡興,哈哈!
  • 芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒