2016-10-03
從未如此差劣自助餐, 不是高級的酒店出品. 幾年前曾經食過, 出品不多, 但勝在食物質素高可以彌補到. 今次, 差差差!!!! 體積4吋長生蠔, 蠔肉只得一元體積, 完全無法接受. 長腳蟹同龍蝦可以接受, 不過9點前不再出冷盤啦, 要食要快手. 藍青口唔新鮮, 壽司同刺身好生味度, 唯一好食”蕃茄海鮮粥”值得一試. 當日主題係” 海陸盛宴自助晚餐, 體驗法國新鮮生蠔及Yamm即席烹調的韓牛美饌”, 焗蠔有沙, 炸蠔可以不考慮, 炒米粉太硬, 韓牛只是牛肉加上泡茶的漢堡飽無吸引力. 還有洛神花涼茶提供. 甜品比較吸引值得一試, 但服務員見到沒有水果, 不會主動去補給. 整體感覺好差, 發現好多客人食到9點左右就自動離開, 因為環境比人感覺無野食, 要關門. 完全覺得為了節省控制成本做法, 要用如此貴價錢, 就不值一試. 今時今日要珍惜資源, 不可浪費食物. 十分之無耐下, 最後直接向Tommy經理反應, 希望高級酒店能夠改善, 珍惜每個客人意見.
Other Info. :
Tommy經理十分之努力去彌補不足, 此終問題不是服務上能解決, 主廚同經理希望能睇到以前文章, 改善不足地方, 短期內都唔會再去. bye bye