2016-06-16 443 views
中學時代最鍾意去食譚仔,多餸簡得黎又大碗可以稱得上係「學生哥」恩物😳今日經過米線癮起發作,決定叫碗外賣番屋企慢慢嘆!我簡左牛肉米線清湯(走青)加杯凍檸茶🍋譚仔凍檸茶算不錯,茶味濃又不澀!外賣專登叫佢湯同米線分開上,咁就吾怕發到好難食😌 米線大大碗,牛肉份量都好多,牛肉差不多有十塊,但芽菜同腐皮就好少好少😔 試一啖清湯先,真係令我好失望!我吾食得太辣而且好鍾意佢既清湯,以前覺得清湯底對得住餐牌所講「鮮甜味美」依4個字,今次一試真係失望😭 咸得好緊要,無左以前個種鮮甜!唯一只可以話米線夠多夠滑,睇番食評好多人話荃灣分店不及其他分店,坦白說,我都係咁認為😧😧 湯底係一碗米碗既靈魂所在,連招牌湯底都不能保持以往既水平,吾怪得留吾住客人🙅
今日經過米線癮起發作,決定叫碗外賣番屋企慢慢嘆!
我簡左牛肉米線清湯(走青)加杯凍檸茶🍋
譚仔凍檸茶算不錯,茶味濃又不澀!
外賣專登叫佢湯同米線分開上,咁就吾怕發到好難食😌
2016-06-09
TakeAway