2010-08-06
早排,爸爸帶我同媽咪嚟呢度食晚餐,佢話係社企餐廳,一於支持吓!呢個位置有點格攝。一入到去,感覺舒服!見到有啲外國名星嘅相!分兩邊,我哋坐喺近廚房嘅枱,另一邊近收銀同門口。當時都幾 Full !呢度有個大黑板,寫上晚餐 Menu !我哋叫嘅套餐,前菜有雜菜沙律、蒜蓉包及甜品小果撻! 爸爸選擇:秘製蜜糖雞扒-飯 $47 配南瓜湯 + 熱檸茶爸爸話好食,通常佢都無咩意見! 媽咪選擇:香草焗羊架-意粉 $67 配南瓜湯 + 熱好立克個賣相真係唔錯,件羊架都唔細!可惜,我無影相。我用半條魚柳同媽咪交換咗少少羊肉嚟食!羊肉夠腍夠嫩! 我的選擇:沙律汁併龍脷柳-三色絲意粉 $47 配南瓜湯 + 巨峰綠茶我見三色絲意粉咁特別又吸引!一於試吓!原來係黃、紅、青椒絲!不過意粉比較快凍!估唔到有咁大件龍脷柳架!好驚喜!仲夠入味。南瓜湯 - 質感幾滑,可惜唔係想像中咁濃南瓜味!至於巨峰綠茶,味道怪怪地,好似提子糖味!爸爸攞定 $200,預計會找番三十幾$,點知出門口先發覺找咗 $20!可能係已加一,不過 Menu 未 update;媽咪話當做善事!反正咁多人服務我哋!
呢個位置有點格攝。
呢度有個大黑板,寫上晚餐 Menu !
我哋叫嘅套餐,前菜有雜菜沙律、蒜蓉包及甜品小果撻!
爸爸選擇:秘製蜜糖雞扒-飯 $47 配南瓜湯 + 熱檸茶
爸爸話好食,通常佢都無咩意見!
媽咪選擇:香草焗羊架-意粉 $67 配南瓜湯 + 熱好立克
個賣相真係唔錯,件羊架都唔細!可惜,我無影相。
我用半條魚柳同媽咪交換咗少少羊肉嚟食!羊肉夠腍夠嫩!
我見三色絲意粉咁特別又吸引!一於試吓!
原來係黃、紅、青椒絲!不過意粉比較快凍!
估唔到有咁大件龍脷柳架!好驚喜!仲夠入味。
南瓜湯 - 質感幾滑,可惜唔係想像中咁濃南瓜味!
至於巨峰綠茶,味道怪怪地,好似提子糖味!