2016-12-07 1581 views
暴飲暴食咗唔知幾多日之後,難得今日可以俾阿胃抖一日,所以今日一定要做green day。左搵右搵,實在唔想再食西餐,所以就嚟呢度試吓任添飯及例湯啦!入到嚟,阿姐即刻叫我入廚房自己揀餸,非常親切嘅感覺。呢個時候已經係2點半,好多餸都已經賣哂,好在仲有嘅餸都係我鍾意食㗎啫!煎腐皮卷漲卜卜嘅腐皮卷,大概有我成隻手咁長,雖然已經煎咗一段時間不過仲有啲鬆脆嘅口感,咬開入面全部都係料,有椰菜及蘿蔔等,料嘅種類唔多,但數量就非常充足,而且感覺上唔係好油又唔鹹魚香茄子喺外面食通常都係好鹹嘅,但呢個鹹度適中,但個汁就杰咗少少,難啲撈飯鹵水蛋+豆腐豆腐乾及蛋都未係好入味,但我滿意。親切的阿姐仲送多隻蛋及兩條白菜俾我添😎龍脷葉枇杷葉羅漢果湯超級清甜,仲好多湯渣,真係完全零味精甚至係零鹽,直頭就係我屋企煲嗰啲湯咁樣,極親切嘅味道!仲要係好大碗,一口氣飲咗兩碗,真係唔好意思😅舖頭雖然好細,而且唔係特別乾淨,但人情味極重,價錢實惠,呢啲小店一定要多多支持!俾錢嗰陣,諗住飲咗兩碗湯,齊頭俾$40,但阿姐即刻話唔得,呢度唔收貼士,覺得好味嘅就多啲嚟😆!望見阿姐親切嘅笑容,我的確想以後初一十五都嚟呢度食,仲要將呢度介紹
煎腐皮卷

腐皮卷
魚香茄子

鹵水蛋+豆腐

龍脷葉枇杷葉羅漢果湯

唔得,呢度唔收貼士,覺得好味嘅就多啲嚟😆!

望見阿姐親切嘅笑容,我的確想以後初一十五都嚟呢度食,仲要將呢度介紹俾所有朋友認識😁
2016-12-06
$38 (Lunch)
腐皮卷