老馮茶居 (海寶花園)

Old Fung Tea House (Treasure Garden)
2020-02-08 297 views
人數3位 給了圓枱但併枱坐得不舒服先叫茶要壽眉 ,給杯及碗 發現有漬 要求換 話幫我沖 都算 但沖完漬還在 另一位服務員阿姐即換一隻阿哥仔語氣不善即拿走有漬碗茶等了一下 茶無香無味 都唔知自己是否飲水但加色而已叫阿姐加茶葉 稍有氣味 但還是不到茶樓一半水平叫了糯米雞 芋角 鵪春蛋燒賣 蝦蛟 蝦米腸粉 灌湯餃滿心期待的芋角係第一個到但只有兩件立刻失望😞 1. 軟身不鬆化2. 有輕微鹼味還未強到有尿壓味3. 油膩。有鹹味原於用梳打粉 令芋角鬆化 但有落梳打但又不鬆化 而且用梳打粉 已經代表廚藝糯米雞材料足夠,蝦蛟及鵪春蛋燒賣 可以腸粉夠滑 但要求醬料只有甜及辣醬因我們本身會落開麻醬食腸粉 所以味道一般灌湯餃 湯不錯 料都可以有蝦 小柱 竹笙 但性價比低只可試一次 因水不滾茶不靚
人數3位 給了圓枱但併枱坐得不舒服

阿哥仔語氣不善即拿走有漬碗

茶等了一下 茶無香無味 都唔知自己是否飲水但加色而已

叫阿姐加茶葉 稍有氣味 但還是不到茶樓一半水平

叫了糯米雞 芋角 鵪春蛋燒賣 蝦蛟 蝦米腸粉 灌湯餃

滿心期待的芋角係第一個到但只有兩件
3. 油膩。

糯米雞材料足夠,蝦蛟及鵪春蛋燒賣 可以

灌湯餃 湯不錯 料都可以有蝦 小柱 竹笙 但性價比低

只可試一次 因水不滾茶不靚

芋角
2020-02-08
$60 (Breakfast)