2024-08-08
朋友生日去慶生,揀咗尖沙咀呢間amitie kitchen~a la carte好多選擇,發現原來份量好大、好夠食~其中必食一定係加拿大豬鞍扒!未食主菜前,先食香草麵包、抹茶法包同芝士條~ 兩款都好食,但自己就比較喜歡抹茶法包,因為香脆可口😋話梅芥末汁鹹豬手凍沙律⭐️⭐️⭐️⭐️豬手凍大大塊,配住話梅芥末汁嘅新鮮生菜沙律一齊食,好Fresh,好開胃~ 牛肝菌蘆筍意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係我食過其中一個最好食嘅意大利飯~ 意大利米煮得剛剛好,無硬心,吸晒所有忌廉汁,加上有好多香氣撲鼻嘅牛肝菌,食到舔舔脷😋加拿大豬鞍扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢度菜必定要食~豬鞍扒超級大塊加厚身,但煮得軟嫰juicy啖啖肉,而兩面烤香,絕對不能錯過~士多啤梨朱古力窩夫配雪糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最後當然唔少得甜品~ 餐廳經營好用心,上桌時嘅窩夫又熱又香又脆,同冰凍士多啤梨雪糕一齊食時係冰火交融嘅效果!證明用餐時間有被觀察,控制住整作時間,絕對係有比心機,無事先整定~ 真係好出色~香橙乳酸梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️酸甜可口,橙味香甜,同乳酸混和適中😋😋😋熱情果梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唔單止有百香果,仲加咗鮮橙汁底,甜得嚟清香refreshing
a la carte好多選擇,發現原來份量好大、好夠食~
其中必食一定係加拿大豬鞍扒!
話梅芥末汁鹹豬手凍沙律⭐️⭐️⭐️⭐️
牛肝菌蘆筍意大利飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
加拿大豬鞍扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
士多啤梨朱古力窩夫配雪糕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
最後當然唔少得甜品~ 餐廳經營好用心,上桌時嘅
香橙乳酸梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
酸甜可口,橙味香甜,同乳酸混和適中😋😋😋
熱情果梳打⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️