2005-08-01
機場富豪做緊summer package,訂一晚房包4餐,超抵!!4餐中有3餐係呢間coffee shop搞掂,但質素真係麻麻!tea buffet本來係lobby lounge,但人太多要分d人去藝廊,我就係其中一份子!!食物選擇一般,點心(公仔牌?!)、生果、三文治、沙律....最好咪有即煮湯麵lu,新竹米粉、魚蛋、貢丸、魷魚任夾,米粉口感唔錯,全場最好吃;自製涼粉仲有,只不過又係無以前咁好吃!宵夜buffet食物同下午茶大同小異,係多左白粥、炸粗薯條同大量咖喱食品(見場內好多印度人呀!!)一日內第三餐,呢一刻已經無乜胃口吃!十一點全場坐滿,未夠十二點已經大部份客人走晒,無野好食,不如早d上房睇電視好過。早餐食物睇黎係最新鮮,但同多年前相比,質素跌左好多!炒蛋已經無咁香滑,又無左半生熟蛋,只有實的的熟蛋!點心多左小籠包揀,唔駛來來去去都係蝦餃、燒賣、牛肉。總括黎講幾餐buffet食物相似,而且質素真係好一般,如果有客人專程入黎食buffet就真係大煲喇!!
早餐食物睇黎係最新鮮,但同多年前相比,質素跌左好多!