2021-01-17 1634 views
喺疫情下食飯明白限聚令係兩個,等位攞飛表明三位兩大一小,當等咗大概45分鐘之後佢居然比一張前後枱我哋,話因為限聚令所以要分開坐,我同佢講可唔可以等隔離枱唔要前後枱,等多一兩張都冇問題,店員話唔可以,佢安排我坐前後枱嘅時候其中有張枱已經有一個陌生人坐咗喺度,我問點解有個陌生人可以坐隔離枱(有Partition)我哋唔可以等隔離枱呢?店員堅持話唔可以只可以前後枱如果隔離都要隔一條巷!問題係點解佢當初攞飛嘅時候唔講明要隔一條巷或者前後枱呢?要安排去到有位嘅時候先講,如果平時普通餐廳其實前後枱我都唔介意,但係呢間餐廳係食韓國燒烤我點樣可以分開兩張枱燒嘢食呢? ?店員話可以安排兩個燒烤爐俾我,但係食物我點樣可以share呢?點解可以同個陌生人坐又可以同一張枱呢?