2009-11-13
幾次經過此食店都沒有去試過, 今天就俾次機會你啦~店舖好細, 幾張木枱木櫈擺得幾緊逼, 如果唔係講過幾次想試都沒試, 此店的格局實在吸引唔到我入來, 第一, 坐得唔舒服, 幾間快餐店絕對舒適過佢.同男友二人點了一個咖喱豬扒飯跟一杯台式飲品, 飲品要了一杯朱古力雪香, 一個晚餐焗香草忌廉煙三文魚意粉(跟餐湯及蒜蓉包,綠茶轉台式飲品加3元要了一杯荔枝玉茶, ), 加1蚊換左碟鹽酥雞, 一碟上湯蒜味娃娃菜.首先出場的是咖喱豬扒飯, 飯, 炸豬扒及咖喱汁分開上, 第一時間倒少少咖喱汁落飯到試一啖, 首先, 咖喱汁好稀, 顏色怪怪地, 食落口味道好淡, 完全無咖喱味, 好彩還食到少少辣味, 如果唔係都唔知呢碟係咩汁, 食左二啖就推左俾男友食, 男友話D飯好爛唔好食, 對咖喱的評價同我一樣, 佢又係食左兩啖就停左手.跟住黎的鹽酥雞剛剛炸起, 好熱好鬆脆, 反而呢碟加1蚊換的食物變左成餐唯一可以合格的.餐湯是忌廉湯, 完全是罐頭貨, 因為中間還有幾舊沒煮溶兩杯飲品味道都完全唔掂, 朱古力雪香無朱古力味, 還越飲越淡, 荔枝玉茶還離譜, 男友話都唔知係咪連椰果的糖水一齊沖的, 話晒台式餐廳, 兩杯野飲
餐湯是忌廉湯, 完全是罐頭貨, 因為中間還有幾舊沒煮溶
兩杯飲品味道都完全唔掂, 朱古力雪香無朱古力味, 還越飲越淡, 荔枝玉茶還離譜, 男友話都唔知係咪連椰果的糖水一齊沖的, 話晒台式餐廳, 兩杯野飲都可以唔合格, 真係失敗
最後來的意粉更加不知所謂, 面頭那堆忌廉汁完全係罐頭貨, 好難食
呢餐飯真係貼錢買難受, 一致認為呢間食店再也不想再來.