2018-10-27
因為轉工關係,好耐無係Hysan foodcourt 食lunch啦,因為金剛小儀的介紹,我係平日未到lunch高峰期去食個lunch.金剛,小儀介紹foodcourt都有高質的叉燒,當然要去食下。講真,我抱住幾高期望去食依間的慢煮叉燒,俗語講得啱:希望越大,失望越大,講下點解咁失望當日點左(慢煮)叉燒,貴妃雞飯貴妃雞:重點不在他,所以無期望,只可以話可以食入口的普通質素。雞肉係嫩同"鞋"的中間(慢煮)叉燒:我食左一啖立即有個疑問:點解叉燒會係凍平時食d燒味都唔係熱辣辣,今次食的慢煮叉燒個種凍係佢好似由朝放到晚,連個心都凍,但唔係雪櫃拎出黎有雪味。叉燒咬口是爽爽地,我預期的叉燒唔係凍+爽$53一個飯,汽水要加錢,飯加飲品都要$60,平貴就因人而異,本人覺得唔值,亦無左叉燒應該有的本質,我就唔會再幫襯另外都幾唔環保,堂食都用紙盒,餐具就係木。
當日點左(慢煮)叉燒,貴妃雞飯
叉燒咬口是爽爽地,我預期的叉燒唔係凍+爽
另外都幾唔環保,堂食都用紙盒,餐具就係木。