2009-01-11
上星期日同三位朋友吃生日飯, 壽星女揀了"富聲", 我們點了以下小菜:1. 和哥义燒 --------------味道幾好, 肥瘦適中又軟滑.2. 干燒粉絲煲------------味道一般, 過不失.3. 豉油雞半隻------------味道一般的冰鮮雞.4. 上湯豆苗---------------簡單菜式, 容易過關.5. 蟹王伊麵---------------等了45分鐘才出來, 一般芝士龍蝦伊麵味, 只不過用了 蟹肉, 冇セ特別.. 6. 雛菊柑桔蜜------------好淡.7. 白飯三碗.四人埋單$1,250.00. check 單時, 張單好怪, 三個小菜一個銀碼, ニ個燒味一個銀碼, 侍應不耐煩話: 你睇唔明啦! 跟住搶返張單, 揭後面的手寫落單紙, 重覆說一遍以上小菜就算! 點蟹肉伊麵時, 個侍應話約二斤, $300.00 - $400.00 左右, 依家根本冇得check, 如果不是朋友生日, 我一定要佢出過張單, 最後還聽到收銀員說: 又蠢唔晒! 奉勸大家, 如果你不
3. 豉油雞半隻------------味道一般的冰鮮雞.
蟹肉, 冇セ特別..
6. 雛菊柑桔蜜------------好淡.
7. 白飯三碗.
到收銀員說: 又蠢唔晒!
奉勸大家, 如果你不是名人或名星, 喲食物同態度是會有分別.