2017-09-23
網上見到著名飲食雜誌介紹呢間酒樓有半席花膠宴食,有片皮鴨,有鮑魚,有條魚食下,阿!睇片都幾吸引,就提意屋企人生日去呢到食啦~一入到去間野無乜客人,都心知不妙!無錯!我地一行7人,但待應姐姐安排張細枱比我地坐,算啦!唔緊要逼小小都仲食到野。江南八小碟,無碟食得人,我爸爸係做左20幾年既燒味師傅一食就食得出燻蹄變壞既,同個部長講呢碟野變壞左,佢一句唔好意思都無講,十問九唔應,木口木面咁,之後話我地口味唔岩唔緊要,換過其他野比你。ok!無問題,之後繼續食啦。食片皮鴨從未試過蝦片多過啲鴨,仲要啲鴨係連埋成塊肉,真係覺得好新奇又有趣,係咪我見識小,片皮鴨係連埋佢塊肉食跟住到個炸海老,一埋梅晒既沙律菜做伴碟,件炸海老粉漿厚到爆,我到依家都勁度懷疑隻蝦其實係咪未熟?之後到上花膠湯啦~個花膠湯係幾好飲既,公道啲好飲就係好飲,但人地個鍋裡面仲有湯(大約仲有2-3碗)問都唔問就自己收走?問佢我地個湯係邊?佢用耳機問「有無人見過28號個湯?」我真係忍唔住笑,到底呢間係咩酒家?人地未飲完既湯都可以收走? 好啦見前面啲餸淨係得個湯食得人,接下來啲餸都唔抱咩期望。蒸魚,條魚凍既叫個部長埋嚟又係木口木面,同佢講條魚
好啦見前面啲餸淨係得個湯食得人,接下來啲餸都唔抱咩期望。蒸魚,條魚凍既叫個部長埋嚟又係木口木面,同佢講條魚凍咖喎大佬,之後摸隻碟,成碌木甘無反應但又無意向換喎,阿爸頂唔順講左句:你比錢食條凍既蒸魚你食唔食?之後先私私然拎返條魚入去換。換左第二條魚條魚都係唔熟既都算啦!再換都無意思,已經講好左食唔飽就去一人整返一碗牛腩麵食算啦💁🏼。
跟住瑤柱蛋白炒飯同個菜都係無味,我唔知佢間野係咪提倡低糖低鹽低油啦,總之係無味!成餐勁掃興之餘態度又差野食淨係得最尾個甜品豆腐花同花膠湯食得人之外其他都係垃圾!絕對無下次,同埋奉勸各位唔好信新X假既介紹,全都是伏!