2024-09-25
遠道而來,book marked左呢間餐廳好耐餐廳裝修奢華高貴,紅磨坊做主題,加上華麗嘅水晶燈,及特大玫瑰🌹感覺非常有格調,全部梳化椅子以紅色絨為主,坐得非常舒服🦞龍蝦盛宴 Lobster Set 🦞🦞澳洲小龍蝦剌身 Lobster Carpaccio完美刀工加擺盤特顯廚師嘅優雅感薄切的龍蝦肉鮮嫩,醬汁帶出龍蝦的鮮味🦞炸法國康提芝土軟殼龍蝦沙律Fricd soft-shell Lobstep Mix Green龍蝦肉鮮味juicy,搭上新鮮的蔬菜,非常開胃,食指大動🦞招牌鵝肝龍蝦蛋撻 Foie Gras Lobster Tart重鵝肝味,面頭嘅焦糖甜中帶鹹唯一沒用龍蝦做的款式🦞法式傳統澳洲活龍蝦湯Smoked Lobster Tarragon Sauce好濃郁龍蝦味,飲出湯底熬製要耐覺有的味道🦞煙燻原隻澳洲龍蝦Smoked Lobster Tarpagon Sauce龍蝦肉質彈牙,煙熏的味道特顯龍蝦鮮味感🦞法國活濃龍蝦汁配羊架Lamb with Lobster Sauce廚師將羊架煎嘅熟度啱啱好,肉質滑嫩,配菜以薯蓉蘆筍配搭🦞法式龍蝦帶子薏米飯Grilled Lobstep Scall
🦞龍蝦盛宴 Lobster Set 🦞
🦞澳洲小龍蝦剌身 Lobster Carpaccio
完美刀工加擺盤特顯廚師嘅優雅感
薄切的龍蝦肉鮮嫩,醬汁帶出龍蝦的鮮味
🦞炸法國康提芝土軟殼龍蝦沙律
龍蝦肉鮮味juicy,搭上新鮮的蔬菜,非常開胃,食指大動
重鵝肝味,面頭嘅焦糖甜中帶鹹
唯一沒用龍蝦做的款式
🦞法式傳統澳洲活龍蝦湯
Smoked Lobster Tarragon Sauce
好濃郁龍蝦味,飲出湯底熬製要耐覺有的味道
🦞煙燻原隻澳洲龍蝦
Smoked Lobster Tarpagon Sauce
龍蝦肉質彈牙,煙熏的味道特顯龍蝦鮮味感
🦞法國活濃龍蝦汁配羊架
Lamb with Lobster Sauce
廚師將羊架煎嘅熟度啱啱好,肉質滑嫩,配菜以薯蓉蘆筍配搭
🦞法式龍蝦帶子薏米飯
Grilled Lobstep Scallops Pearl Barley
薏米飯配上法式龍蝦帶子,龍蝦肉質軟,帶子香口,再加上三文魚籽口感度升級
🦞蒜片辣椒蟹肉扁意粉
Crab Meal Linguine Aglioe Olio
(我地走左辣)扁意粉有咬口,加鹹鮮嘅蟹肉同魚籽,口感又係另一種層次
🦞龍蝦柚子雪葩 Lobstep Yuzu Sorbet
雪葩軟滑,配上清新既柚子,甜品亦用上龍蝦味道,整個甜品味蕾層次升級
以龍蝦為主題盛宴,超水準浪漫晚餐
不枉我地遠道而嚟,值得