2009-09-28 6 views
行過八千代好多次, 今日星期六同兩位同事放工去食個晏, 見咁多人座咗o係入面, 應該唔會太差掛! 我鐘意食辣, 叫咗個辣味噌, 同 事就叫咗醬油同鹽. 先有個前菜, 有小小失望, 只係幾條筍同豆角. 不過個麵都上得幾快, 我個辣味噌都幾辣, 有兩片到o既叉燒, 一隻糖心蛋, 個蛋做得唔錯, 個蛋王唔知係咪落咗糖, 超甜, 但係好似熟咗d, 湯底味道較淡. 試咗同事個鹽同醬油湯底, 鹽就好似咸咗o既豬骨湯, 同o係日本食過o既鹽湯底差好遠, 完全兩回事, 另外個醬油湯底同出前一丁個味一模一樣, 因為o個日朝早先食完一個面底普普通通啦, 同一般o既味千差唔多, 碗面就真係好大碗, 叉燒都唔差o既, 不過食個lunch, 一個面都收service charge 就有小小不滿啦, 埋單要200 蚊. 有d貴, 六七十蚊可以食d更好o既.

2009-09-26
$65 (Lunch)