2008-10-09
因為之前食過午餐拉麵覺得幾好, 於是前日晚又去食過, 點知好失望. 兩個人食左以下食物:1. 燒雞中翼2. 日式金菇肥牛烏冬3. 蕃薯天婦羅4. 大版燒餅(單拼:义燒)雞中翼一食已知唔對路, 乜陣味咁似曾相識? 原來係卤水雞翼, 上枱前落油鑊翻炸過, 又咸又油膩, 乜唔係叫"燒"雞中翼咩?到烏冬上枱, 味道不過不失, 但就一定唔係日式羅. 因為湯底隻味竟然係史雲生清雞湯(我估九成係, 因我係屋企成日飲)唔通間餐廳又整一模一樣既湯底? 其他料就有肥牛+金菇+烏冬+冬菇+日式魚旦+娃娃菜......蕃薯天婦羅同大版燒餅係比較好的. 蕃薯有四大塊, 甜甜地幾好味. 燒餅多生菜絲幾健康, 最好味係上面個汁, 隻汁同街邊食既燒章魚丸係一樣架.一句講哂, 我覺得呢間D食物唔正宗羅. 尤其是個卤水雞翼同雞湯烏冬, 似中菜多D. 唯一讚既係地方夠靜, 同食物上枱夠快夠熱. 可能因為全場得我地一枱客卦.
1. 燒雞中翼
2. 日式金菇肥牛烏冬
3. 蕃薯天婦羅
4. 大版燒餅(單拼:义燒)