(Non-member)
2010-07-10 25 views
前幾日同阿媽來呢度飲下午茶,本來冧住好好地嘅,不過就飲到勁唔愉快攞,簡直不知所謂。果日上到去冇人需要等位,好少客,咁我地咪是但見到有空枱就坐攞。坐低咗好幾分鐘,D侍應都當我哋冇到,見到都當見唔到。最後我都係忍唔住拂手示意,D侍應至扮傻咁走過來開茶!跟住我哋叫咗幾個點心和湯麵,其中又有個點心漏單,D人做嘢錯漏百出,佢仲死撐蒸點要需時,我又唔信蒸點要成粒鐘至做到攞!之後我哋食食下,突然有個阿伯坐落來搭枱,原來係個侍應叫個阿伯搭落來。其實我本身已經超憎搭枱,但更加唔分嘅就係個侍應冇問個我嘅意願,同埋果日酒樓根本好少客,好多空枱,咁點解要迫D客搭枱呢?真係莫名其妙呀!仲有又唔收已用碗碟及加水!真係…!講講食乜:雲吞湯麵x2:湯淡,雲吞一般豉汁蒸排骨:少肉但幾惹味蟹子燒賣:一般蝦餃皇:都係一般煎薄餅:煎得差,難食整體D野又唔係好食過人。但我來到又唔招呼;有個點心漏單,仲死撐;個侍應冇問個我嘅意願,同埋果日好少客多空枱都迫D客搭枱;又唔收碗碟及加水,質素不知所謂。到咗而家呢個年代仲要冇得揀一定要搭枱嘅超低級酒樓我真係唔會再來。
講講食乜:

雲吞湯麵x2:湯淡,雲吞一般

豉汁蒸排骨:少肉但幾惹味

蟹子燒賣:一般

蝦餃皇:都係一般

煎薄餅:煎得差,難食

2010-06-30
$35 (Tea)