2021-11-20
非常失望今晚帶咗個朋友嚟食日本菜,因為佢話好想食日本嘢。點知魚生一般,但係個加州卷入邊可能係牛油果或者沙律醬有浸異味。除咗食落去有浸意味,其實你用個鼻去問都有異味。於是我哋同服務員指出問題,個服務員一聽到已經話冇可能。我即時話你嘅材料入邊是包括什麼。他說只有青瓜,牛油果,蟹柳及沙律醬。之後他叫師傅給我一碟沙律醬,叫我聞吓係咪同一個味。我話你呢個沙律醬冇問題,但係個加州卷有一浸味我唔知道係乜嘢味。其實當時服務員表現出一個樣子,就是不相信你。之後,佢再攞返碟加州卷返嚟話師傅話冇問題。我即時提出我不會食再食呢碟食物。佢只有將食物拿走沒有再說一句話。以前呢間餐廳係要等位,今晚係星期五都唔滿,真係唔需要多解釋。另外,我朋友食完個烏冬,服務員好快收走台面嘅嘅,但我還在用餐。感覺要你快啲走。唔會再有下次。講完。
唔會再有下次。
講完。