2024-07-03
每次買奶茶都好流瀉,已經算,今次帶埋壼去,仲要俾服務員跌埋我個蓋,仲要話返我轉頭接得唔好。唔洗以後有幫襯!話說今朝打算帶埋個暖壼去買奶茶, 順便買燒賣, 入到店有一位收銀在食包中, 也無所謂, 人之常情, 另一個服務員聽到我話要奶茶, 用手勢示意將個杯俾佢, 我一手電話八達通, 一手就係攞住個半開既壼, 我就開聲麻煩佢幫我攞住個壼, 我就接住個蓋, 佢一手就將我個壼攞走, 我都未接得住個蓋就跌了, 我起初都好聲氣話: 等我攞實先嘛......個女服務員就當著店多人係度就話, 係你叫我攞住個壼既....我咪攞住囉! 佢仲要攞住我個壼轉背沖緊既時候, 仲要係度寧晒頭, 我就決定唔要, 我問佢, 你咁唔想整我唔要喇! 其實你做服務員, 仲要一句歉意都無, 講一句善意既說話都唔得! 本人是一個以和為貴既人, 但呢啲態度真係好令人氣憤!
本人是一個以和為貴既人, 但呢啲態度真係好令人氣憤!