2024-06-21
📍ROSIE (葵芳)嘩😪 哩間野真係要嘆個氣先, 我見Openrice有成三百幾個好評🤨再加見佢間野裝修幾靚仔, 我收藏左好耐啦 ! 直到有一日終於出開葵芳就走去食🤦🏻♀️行到去見到個門面都幾靚仔, 望入去係一d木系設計,都幾Chill,空間幾闊落,第一印象係幾好嘅, 跟住坐低左一掃個menu我就r晒頭 🫣 點解lunch都咁貴, 諗住應該好好食啦!貴過中環尖沙咀d餐廳, 咁好啦, 一埸黎到點都要試下招牌菜啦, 叫左個🦞🦀龍蝦濃湯蟹肉帶子麵 ($198) 再加左 蝦多士🦐🥪 再加埋飲品, 係差唔多二百五六左右一個lunch set, 分享下個麵, 唔熱的, d汁好多多到湯咁, 但冇味嘅, ,仲要d麵涼涼地同食到膠味, 一pat蟹肉食到好重雪藏味, 感覺似係雪櫃攞出黎叮1分鐘攞出黎比我食咁, 而個蝦多士值得一讚, 唔難食但都唔係好味 跟住仲叫多個秘製流心蛋治$78加飲品, 犀利個蛋治賣相好好, 又係凍之餘無味, 成餐飯食完之後得一肚氣, 完全唔知食緊咩同食過咩 !!!💸人均:HK$200-400👅味道:10/10 *不能只可以我中伏, 大家快d去試ROSIE (葵芳)📍葵芳興芳路177
💸人均:HK$200-400
👅味道:10/10 *不能只可以我中伏, 大家快d去試
ROSIE (葵芳)
📍葵芳興芳路177號葵芳廣場地下18號舖
🕘營業時間 1130-2000