2018-05-28 4199 views
今晚同屋企人行銅鑼灣,行完就去醫肚啦!樂天皇朝地方大又舒適,唔洗等好耐位,所以第一時間就諗起佢啦!皇朝八色小籠包!唔食過都唔可以叫黎過樂天皇朝!一共有八款味道,包括有原味、人蔘、鵝肝、黑松露、蒜蓉、芝士等。每只都漲卜卜,好吸引!一個人可以食晒成籠呀!好香黑松露味,皮薄,好多肉汁,一咬就爆晒出黎!無記錯呢只色應該係鵝肝味!正!醬鴨肉質較實,好入味,感覺有啲似臘鴨,送酒一流!蟹粉炒飯都幾多蟹肉同糕,醬汁都好多。飯粒粒分明。皇朝話梅骨味道咸咸地,又有少少酸尾尾既感覺!無物肥肉,幾瘦!食到有話梅肉,好開胃!松子桂魚條魚好大條!材料好足,有好多既雜果,糖醋汁好多,酸酸甜甜。即叫即炸,雖然淋左好多汁係魚上,但仲係好脆,包住啲魚肉就好嫩滑,好新鮮!尤其是個魚頭,好脆口。好似食極都仲有,好大,好食,做得唔錯!呢兩味送送白飯一流!食甘多肉都要食返啲菜先得!菠菜炒得好爽,加埋乾蒜更加香口,美味!呢度既野食唔算貴,水準都唔錯,得閒就黎食下先!

皇朝小籠包

好香黑松露味,皮薄,好多肉汁,一咬就爆晒出黎!

無記錯呢只色應該係鵝肝味!
正!

醬鴨
肉質較實,好入味,感覺有啲似臘鴨,送酒一流!

上海風味醬鴨

蟹粉炒飯
都幾多蟹肉同糕,醬汁都好多。飯粒粒分明。

松子桂魚
條魚好大條!材料好足,有好多既雜果,糖醋汁好多,酸酸甜甜。

松子桂魚

呢兩味送送白飯一流!

食甘多肉都要食返啲菜先得!
菠菜炒得好爽,加埋乾蒜更加香口,美味!

蒜蓉炒菠菜

呢度既野食唔算貴,水準都唔錯,得閒就黎食下先!

皇朝小籠包
上海風味醬鴨