早兩日喺元朗見到呢間新開嘅越南菜小店(・ω・)打住無味精嘅旗號 就入左去試試~原來係一間家庭式經營嘅小店 細心睇發現店名似乎都係結合𝙿𝚑𝚘 + 𝙵𝚊𝚖𝚒𝚕𝚢 頓時感覺更親切🫶🏻食物果然都係住家路綫 簡單清淡 調味唔重手~同一般比較濃味嘅東南亞菜有啲唔同 係另類嘅正宗越南風味♥ 蝦肉米紙卷 $④⑧帶點煙韌嘅米紙 卷住檬粉、大蝦、蔬菜絲 蘸上酸醋 清新開胃@(ᵕ.ᵕ)@蝦嘅份量更加唔手軟.♥ 燒豬頸肉撈檬 $⑧⑧出面嘅撈檬汁多數落魚露 但呢度就以醋為基底 所以酸味更突出 豬頸肉幾爽口 唔會燒到太燶太乾身~有好多生菜絲 食落更清新 同埋好大碗🥣.♥ 炸春卷 $④⑧即叫即炸٩(θ‿θ)۶咬開仲出緊煙 外層薄身唔𠝹口 內餡香菇味突出 又脆又香口 忍唔住想食多兩嚿

♥ 蝦肉米紙卷 $④⑧
蝦肉米紙卷