2013-08-21 120 views
由於買左團購既關係,今日專登喺lunch time既時候山長水遠由中環行上電梯「長征」至此幫襯。從100QRC上黎呢度都唔算好耐,慢慢行大約7-8分鐘就到。由於exactly喺電梯下面,沿路行上去既時候好容易就會望得到,非常易認。餐廳採用「仿」歐洲路邊coffee shop既style。同大部份SOHO既餐廳一樣,全程全英語對白。全店用左open kitchen型式,只有10個座位左右,好處係相對比較cosy D,但係咁樣就會令到油煙相對比較大,撈埋食客既煙味喺大熱天時冷氣九唔夠既情況之下真係有D難頂!團購餐include一罐野飲+burger+粟米。粟米方面普通到唔普通,個人覺得麥記之流比佢做得更加出色。至於主角burger塊漢堡扒睇得出用左好多心機去煎,只可惜麵包只係嘉頓之流,口感非常一般。不過,漢堡牛肉做得非常出色,非常juicy之餘,咬落去第一啖既時候更加食得出淡淡既牛肉味道,雖然整體少少偏油,但咁樣反而令到入口既時候口感更加滑,正!至於漢堡雞肉方面就相對失色。由於用左雞胸肉整成既雞柳「合併」而成,口感非常鞋口之餘亦都非常乾身,乾爭爭既感覺令到口感超差。除此之外,肉質亦都非常韌

至於漢堡雞肉方面就相對失色。由於用左雞胸肉整成既雞柳「合併」而成,口感非常鞋口之餘亦都非常乾身,乾爭爭既感覺令到口感超差。除此之外,肉質亦都非常韌,要費盡九牛二虎之力先至勉強咬得開,到最後直情咬到無力將成個飽食晒落肚!

坦白講,價錢唔係貴,正價$40蚊度一個burger喺蘇豪區黎講絕對合理。只可惜食物質素真係普通到無得再普通,完全諗唔到有乜野原因專登黎呢度再幫襯!
2013-08-20
$40 (Lunch)