2017-10-05 302 views
本來想出去旺角做嘢,做嘢前吃個午飯。去到佐敦才發現做嘢地點改了去銅鑼灣,因為時間有限,所以立刻落車,隨便找個地方吃飯,再到銅鑼灣做嘢。加上天開始落雨,見到拉麵包店巨一麵堂,就想也不想走了入去。店內環境裝修都好似日本的拉麵店,還有一個日本人侍應生。入到佢,煮麵廚師就話店外有路面工程,十二點半就冇電,不過都有時間煮到給你食。見要趕時間,就立刻坐低,點餐。叫了醬油拉麵配細鰻魚飯。在等食物及進食的期間,店內越來越熱,又不停聽到廚師駡那日本人侍應生,坐得很不舒適。食完滿頭大汗。醬油拉麵就正如個名,非常醬油,醬油味蓋過其他味道鰻魚飯就不過不失,日本米軟綿綿 ,鰻魚味香。整體感覺就是有點不爽。

醬油拉麵就正如個名,非常醬油,醬油味蓋過其他味道

鰻魚飯就不過不失,日本米軟綿綿 ,鰻魚味香。

整體感覺就是有點不爽。

2017-10-04
$90 (Lunch)