2009-07-02 11 views
有朋友介紹話呢間野唔錯, 所以我地一行六個人一齊去試下.呢間野既刺身, 壽司都唔錯, 但可能我地太早叫揚物, 所以食到個 MOOD 都有 D 變左.我後來睇人地既食評話有一碗碗既魚籽叫, 但我無留意到, 走寶...但佢個魚籽 SUSHI 幾好味 , 同埋我幾鐘意佢個巨帶子壽司, 好有口感, 但鮮味一般, 口感重者會喜歡; 我個人覺得佢 D 刺身應該可以再厚切多少少, 真係幾細塊同幾薄下...有幾樣既刺身都食到鮮味, 唔錯. 但感覺上如果有海膽既話, 應該會仲正 我地真係叫左太多揚物, 好彩我都係試味一兩舊, 唔係一定食唔到之後叫既 ITEM. 我 D FRIEND 叫左天婦羅蝦, 炸蠔, 炸蕃薯, 炸薯餅, 仲有好多唔記得炸乜野...可能我食日本野對揚物無乜好感, 所以不予置評, 但我聽我 FRIEND 講個蝦麻麻.我見到佢個 MENU 有 D 平時我好少見既 ITEM (可能我食得少放題 ), 例如納豆, 牛膀沙律等等.我地無乜食佢地既粥面飯...無錯, 佢地呢到有粥的, 幾特別喎, 不過都係無試 XD, 但我地試叫左個凍烏冬, 感覺上麻麻, 面身幾硬, 應該唔係手打的, 仲要個凍
有朋友介紹話呢間野唔錯, 所以我地一行六個人一齊去試下.

呢間野既刺身, 壽司都唔錯

), 例如納豆, 牛膀沙律等等.

我地無乜食佢地既粥面飯...無錯, 佢地呢到有粥的, 幾特別喎, 不過都係無試 XD, 但我地試叫左個凍烏冬, 感覺上麻麻, 面身幾硬, 應該唔係手打的, 仲要個凍撈湯係怪怪的
; 聽講蒸蛋係好好味, 我地每人都叫左一個, 我自己感覺一般.

我唔知點解有幾個 FRIEND 開頭睇個 MENU 時都睇錯左佢地個雞肝做鵝肝, 味道就一般, 凍食的, 感覺怪怪; 有 D 內臟串燒都比較硬, 同埋上菜後都比較凍...我唔係幾滿意
; 佢有個燒元貝, 口感唔實正, 軟軟的, 唔係咁新鮮, 味道又係一般...燒鯖魚都係普通, 我 D FRIEND 仲有叫個燒三文魚腩, 由於我對熟三文魚既味道反感, 所以我無試, 但我 FRIEND 話好好味, 佢地翻叫左多一份.

有一個好經典, 我記得佢個 MENU 入面有一個豆腐係乜野手製定自家豆腐, 但黎到後, 眼厲既朋友們一睇就知係百褔, 我地都無乜為意, 但我食食下, 睇到有一舊豆腐個底係真係有豆腐盒既果個模既坑印...哈哈

呢到令我地最吃驚既係, 呢到大部份既野都好咸, 可能佢想吹谷人地叫野飲, 又或姐添飲佢地既汽水 (汽水添飲要加 $7/GLASS)...但最無耐既就係佢地既汽水, 唔係罐裝既不突只, 仲要係嚴重稀釋的汽水 (同食物既味道比例岡岡相反, 食物係超咸, 汽水係超淡 XD)...我有個 FRIEND 叫左七喜定雪碧, 飲落好似飲冰水咁...哈哈, 建議大家飲完佢附贈一杯既汽水後, 飲冰水算 XD, 不過可能好多人去到食日本野都會飲 SAKE / 酒吧, 如果唔飲汽水既可以唔駛理頭先講既呢段~

不過佢呢到最值得讚既係佢地既裝修, 幾 GRAND 幾有 FEEL, 又唔會好多人, 都幾清幽; 但有一個缺點, 就係冷氣唔夠大, 同埋 D 射燈好熱...建議去食既人唔好坐係射燈下面...

總括來講, 價錢有點貴, 食物的質量不值呢個價錢; 汽水更甚, 比金鳳更 GIMMICK 的汽水 XD

OVERALL 星星 : ★★★☆☆
2009-07-01
$206 (Dinner)
  • 刺身
  • 壽司