2021-08-19
叫左豬肋骨同細西班牙海鮮焗飯肉桂燒汁豬肋骨 $168薯條份量都算多,但係就林咗啲,配埋有三款醬汁,醬汁都係比較偏甜。豬肋骨方面,都算大條,不過骨頭嘅份量佔一半有多,肉質都夠林,但係燒汁就比較甜,同埋食唔到肉桂味,加上本身都冇乜肉味,加埋個燒汁就被佢嘅甜味冚過啲肉味。不過都算對得住呢一個價錢,只係比較偏甜同少肉味,但係肉質都夠林同埋兩個人都夠食嘅。西班牙海鮮焗飯 $148148係一人份量嘅海鮮焗飯,但係就感覺唔到係西班牙風味,因為佢個飯底竟然係葡國雞飯嗰種汁嚟整嘅,雖然係用鐵pan上菜,但係冇乜焗飯嘅感覺,而且雖然上邊睇落好似有好多海鮮,不過其實係因為佢成個飯都唔係太大碟,個鐵pan都係一個手掌大d,海鮮冇乜雪味,但係亦都冇乜味道。我覺得以呢個價錢來講食一個海鮮葡汁飯有啲貴,唔太值呢個價錢。服務方面,中規中矩,都係拎食物上枱同埋臨尾執枱,唔會同客人有咩特別交流,反而係水杯有塵,飲之前最好用佢俾個杯熱水朗一朗啲水杯先。環境裝修都唔算迫嘅,都係普通餐廳嘅裝修。整體而言兩個人埋單三百零蚊份量都算做OK,個豬肋骨算係對得住呢個價錢,但係個西班牙海鮮飯就唔太值喇。
肉桂燒汁豬肋骨 $168
西班牙海鮮焗飯 $148
環境裝修都唔算迫嘅,都係普通餐廳嘅裝修。