2012-07-14
生日飯, 六人, 叫咗三個套餐, share.鐵板達人長谷川料理特選 $2500/位澳洲鮑魚牛肉二人餐 $2580/兩位日本銀座海賀二人晚餐 (兩位.忘記金錢)壽司套餐 $990凍鮑魚, 可以.侍應三番四次婉拒我地叫壽司套餐, 理由係只有坐壽司檯客人先可以點, 又話因為師傅即時按客人要求拍板, 最後侍應比我地叫餐. 但壽司由原來15件+手卷, 變為得12件. 講真真係好搵笨.....壽司水準合乎餐廳檔次, 一口一件, 飯不鬆散. 但魚不算鮮. 無甚驚喜.澳洲黑邊大鮑150G配紅酒汁. 略咸, 尤其鮑邊, 而且食唔出紅酒味. 我只以為是牛油 中心幾老下反觀日本蝦蛦鮑就嫩口好多!鵝肝, 火侯好, 正龍蝦好嫩, 不過MISO汁唔出鐵板魚柳. 賣相好, 鮮嫩, 魚底的洋蔥入味和牛. 其實有兩款, 一款鹿兒島A4和牛西冷, 一款澳洲M8和牛肉眼. 侍應上碟無介紹邊款打邊款, 只係話有碟熟D, 有碟生D.....全餐最正係和牛! 不適熟D定生D, 都好好味, 都唔覺得好老喎!飲料方面, 我地訂了支真澄350周年紀念清酒, 亦自攜一支紅酒, 免咗開瓶費. 不過佢地忘記咗其中一個餐有一杯餐飲. 雖然
鐵板達人長谷川料理特選 $2500/位
澳洲鮑魚牛肉二人餐 $2580/兩位
日本銀座海賀二人晚餐 (兩位.忘記金錢)
壽司套餐 $990
飲料方面, 我地訂了支真澄350周年紀念清酒, 亦自攜一支紅酒, 免咗開瓶費. 不過佢地忘記咗其中一個餐有一杯餐飲. 雖然我地六個人無可能分一杯野飲, 但都唔代表可以唔提. (我都係返屋企先記得)
服務方面, 幾有禮貌, 不過唔得醒目. 倒酒時成日都倒瀉 .... 侍應對食物嘅認識亦一般, 邊碟牛打邊碟牛都無交代, 壽司套餐因為唔係坐吧檯就有3件壽司同手卷"被消失" 亦都好離奇, 我地已經話唔介意師傅自行拍板架喇. 只可以話佢地太有性格唔識轉彎掛
呢餐總共成萬蚊. 真係唔值. 試一次就夠