Restaurant: Teppanyaki Kaika
Terms & Details:
2024-06-19 3867 views
🔹Lunch鐵板龍蝦二人餐 $1388其實佢仲有個係龍蝦二人餐送buffet bar一樣$1388,不過就冇刺身,而且佢個buffet bar唔算好吸引,所以冇揀🙊.▫️刺身三點[三文魚 帶子 油甘魚] 三樣都係厚切,口感豐富,油脂分布平均✨前菜嚟講係幾正🥰▫️鮑魚鮑魚係成set最出色😍😍師傅喺煮嘅時候𠝹晒坑,成隻鮑魚嘅熟成度都好平均,有咬口同爽滑 👍🏻佢另外喺紫菜汁上面加多塊鵝肝,味道濃而不膩😆▫️龍蝦龍蝦厚肉肉質夠實,口感彈牙,唔係死韌嗰種實 配合用用蝦膏整嘅醬,成個味道只係略遜鮑魚少少,但都好出色😍😍▫️牛柳可以加錢升做和牛,不過我哋冇加我哋叫咗3成同5成,牛柳相對失望🤏🏻5成肉質有啲粉,冇咩口感 反而3成更似5成,口感實返好多,牛味係有,但整體味道唔算出色🥺🥺▫️炒飯有櫻花蝦同和牛炒飯,我哋每樣要一個櫻花蝦味好出亦都好香,和牛炒飯就牛味出啲,再配合蛋炒飯🔥🔥食到最尾已經好飽,依兩個飯都差啲食唔落,但真係香🥹▫️仲有關東煮🍢小小嘅甜品🍮,因為係慶祝生日,所以餐廳最尾送左一件芝士蛋糕仔🍰
🔹Lunch鐵板龍蝦二人餐 $1388
其實佢仲有個係龍蝦二人餐送buffet bar
▫️刺身三點
[三文魚 帶子 油甘魚]
三樣都係厚切,口感豐富,油脂分布平均✨
前菜嚟講係幾正🥰

▫️鮑魚
鮑魚係成set最出色😍😍
佢另外喺紫菜汁上面加多塊鵝肝,味道濃而不膩😆

▫️龍蝦

▫️牛柳
可以加錢升做和牛,不過我哋冇加
我哋叫咗3成同5成,牛柳相對失望🤏🏻
5成肉質有啲粉,冇咩口感

▫️炒飯
有櫻花蝦同和牛炒飯,我哋每樣要一個
櫻花蝦味好出亦都好香,和牛炒飯就牛味出啲,再配合蛋炒飯🔥🔥
食到最尾已經好飽,依兩個飯都差啲食唔落,但真係香🥹

• 龍蝦
  • 鮑魚
2024-06-05 3736 views
今日係表哥既生日,我地book左間係尖沙咀The One既鐵板燒同佢慶祝。我地仲專登request左近窗既位置,諗住可以一邊欣賞個靚景,一邊享用美食。可惜天公不造美,好大霧乜都見唔到,浪費左個落地玻璃。不過好彩美食搭夠,我地叫左兩個鐵板龍蝦二人套餐。包左沙律前菜,刺身,南非鮑魚,龍蝦,牛柳,和牛炒飯同甜品。沙律前菜+刺身:沙律用左沙律醋,加埋啲酸蘿蔔,說說美美好開胃。刺身就普普通通,都新鮮嘅。廚師將準備嘅食材一次過放晒喺我哋面前,上菜嘅時候啲鮑魚都仲係郁緊,一睇就知,超級新鮮。我哋仲可以欣賞廚師嘅烹調過程。其實廚師都唔係用咗好多調味料,但係就帶出咗海鮮嘅鮮味。超級好食。龍蝦同鮑魚彈牙都不在話下,連個牛柳都煮得勁腍勁好食。呢個黑松露炒飯作為主菜嘅結尾十分之好。廚師一路炒呢個飯,黑松露嘅香味就不斷飄入我哋個鼻入邊。淨係聞到個味都覺得好香好惹味仲要係粒粒分明。強烈建議慶生或者有啲咩重要節日去呢一間鐵板燒。

沙律前菜+刺身:

強烈建議慶生或者有啲咩重要節日去呢一間鐵板燒。
2023-06-17
Lunch
Birthday
2024-05-29 3103 views
尖沙咀區維港景日式鐵板燒,啱哂節日紀念日慶祝。📍地點:尖沙咀🍽️菜式:日式鐵板燒💰人均消費:晚餐 HK$1,300~1,800🔖服務費:✅🧻餐巾/ 濕紙巾:✅ / ✅🪑座位類型:方枱/ 鐵板燒長枱📝落單方式:侍應生落單海賀二人套餐 HK$2,480 加一【無花果蟹肉沙律】無花果沙律清甜,配蟹肉鮮味,不錯配搭。【三文魚籽伴海雲醋】三文魚籽有少量醃過,海雲醋則係冇特別味道而爽滑,味道剛好。【磯煮鮑魚】鮑魚蘿蔔漬得非常入味,鮑魚本身口感Q 彈,蘿蔔多汁。【鵝肝】鵝肝煎到剛熟,中間油脂得以保留。【大蝦】蝦肉夠爽甜。蝦膏醬係濃縮蝦膏,蝦味非常重。【A4宮崎牛】外面燒得微焦,裡面粉嫩。可點黑蒜醬,提供唔同口味。【櫻花蝦炒飯】炒飯乾身,粒粒分明,味道來源主要係櫻花蝦。【甜品】紅豆南瓜湯+抹茶芝士蛋糕。紅豆湯煮得夠爛,唔會太甜。抹茶忌廉味濃,芝士蛋糕口感綿密。跟兩杯餐飲。.#foodcourt #foodxcourtx #foodxcourtxTST #尖沙咀搵食地圖 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #日式鐵板燒.鐵板燒海賀 🏷️ 尖沙咀彌敦道100號The ONE 19樓
尖沙咀區維港景日式鐵板燒,啱哂節日紀念日慶祝。

📍地點:尖沙咀
🪑座位類型:方枱/ 鐵板燒長枱
📝落單方式:侍應生落單

海賀二人套餐 HK$2,480 加一

【無花果蟹肉沙律】
無花果沙律清甜,配蟹肉鮮味,不錯配搭。

【三文魚籽伴海雲醋】
三文魚籽有少量醃過,海雲醋則係冇特別味道而爽滑,味道剛好。

【磯煮鮑魚】
鮑魚蘿蔔漬得非常入味,鮑魚本身口感Q 彈,蘿蔔多汁。

【鵝肝】
鵝肝煎到剛熟,中間油脂得以保留。

【大蝦】
蝦肉夠爽甜。蝦膏醬係濃縮蝦膏,蝦味非常重。

【A4宮崎牛】
外面燒得微焦,裡面粉嫩。可點黑蒜醬,提供唔同口味。

【櫻花蝦炒飯】
炒飯乾身,粒粒分明,味道來源主要係櫻花蝦。
【甜品】

#尖沙咀搵食地圖 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #日式鐵板燒
鐵板燒海賀
🏷️ 尖沙咀彌敦道100號The ONE 19樓
【甜品】
2024-05-21 2651 views
平日有*買三送一*優惠 ✌︎其實即使是原價 $1380二人餐也不算特別貴~單單是一點也不Hea的自助前菜和甜品已經要大大加分!!!沙律和蛋糕各5-6款又有煙三文魚, Parma Ham, 關東煮…每款都很好味~ 是認真製作的味道~大推!!! 朱古力Tart!!! ▼一點也不膩~ 可以Encore的!!! (⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)回到正題 ♨︎ 鐵板燒 ♨︎鮑魚和龍蝦都很鮮味醬汁味道和口感都不錯牛柳粒5成熟, 是入口會融化的感覺(*´꒳`*)而刺身和炒飯都正常發揮~不得不稱讚服務員很貼心♡怕我離開時會忘記從門口取回遮所以給我一個小號碼牌放桌上 ◘
平日有*買三送一*優惠 ✌︎
其實即使是原價 $1380二人餐也不算特別貴~
單單是一點也不Hea的自助前菜和甜品已經要大大加分!!!

沙律和蛋糕各5-6款
又有煙三文魚, Parma Ham, 關東煮…
每款都很好味~ 是認真製作的味道~
大推!!! 朱古力Tart!!! ▼

回到正題 ♨︎ 鐵板燒 ♨︎
鮑魚和龍蝦都很鮮味
醬汁味道和口感都不錯
牛柳粒5成熟, 是入口會融化的感覺(*´꒳`*)
刺身和炒飯都正常發揮~

不得不稱讚服務員很貼心♡
怕我離開時會忘記從門口取回遮
所以給我一個小號碼牌放桌上 ◘
$570 (Lunch)
最近試過了海賀的抵食又豐富的午市半自助餐後,便滿心期待地再到海賀享用晚餐慶祝母親節+生日。首先,處於尖沙咀The One位置方便,可以先到商場購物,才再到海賀享用午市或晚餐。本人覺得餐廳於下午和晚上的景色皆美。若覺得只有在餐廳吃飯拍照不足夠,還可以於飯後走到露台,吹着涼風,拿着飲品/洒來拍照。那裏還有老闆親自種植的小盆栽可以欣賞。先說回食物,刺身,海鮮都很新鮮和鮮甜。鮑魚真的都不硬,上年紀的媽媽都說口感很好。A4和牛更加是入口即溶,食落便想起日本的味道。而最後的蟹肉炒飯也可以轉做冷烏冬。喜歡冷烏冬配上牛肝菌清湯。飲品更加可選Cappuccino/Latte, 若喜歡影拉花的,真的要來一杯Latte 試試。感覺現在香港已經很少餐廳能像海賀一樣,各員工服務態度都很友善,很主動幫忙和拍照。他們也不會催促我們離去,於這裏吃飯不用怕有限時,最適合家人/朋友聚會或情侶慶祝。
2024-05-10
$1000 (Dinner)
Mother's Day
  • A4宮崎和牛
  • 帶子
  • 西澳洲龍蝦
2024-05-04 1782 views
今次同屋企人食生日飯揀咗食鐵板燒,呢間位於尖沙咀The One,位置都幾方便,因為我哋有7個人,訂枱時問咗可以安排房間,房入面有大Bar枱,上面有兩塊大鐵板,前面嘅窗仲睇到海景(不過我哋去當日有一半時間都落緊大雨🥹),環境幾舒適!•📸鐵板鮑魚套餐 $598📸鐵板龍蝦二人套餐 $1380>沙律、前菜、刺身三點、大蝦(鮑魚餐)/西澳龍蝦(二人餐)、南非鮑魚、美國牛柳、炒飯(和牛/櫻花蝦)、味噌湯、漬物、甜品、咖啡/茶<呢兩個餐嘅都有南非鮑魚,而最大分別就係龍蝦二人餐有一隻西澳龍蝦🦞,而鮑魚餐就係大蝦🦐,無龍蝦~因為有屋企人唔食刺身,所以我哋問咗師傅/侍應有咩可以轉,最後佢哋offer咗鐵板原隻帆立貝,煎香咗嘅帆立貝都好鮮甜,入面仲有少許半生質地,口感嫩滑!當日嘅龍蝦同鮑魚都好新鮮🥰 師傅話所有海鮮都係新鮮劏嘅,口感同味道都會好啲~ 龍蝦係每人有半隻,超級鮮甜🤩 配上用龍蝦膏調製嘅醬汁,超級惹味🤤 而且龍蝦肉都好大件!鮑魚就配咗紫菜蠔汁,連個肝都有處理好,煎香一齊食~我哋都係第一次食埋,味道都唔腥喎!美國牛柳就配咗黑松露醬汁同蒜片,都係好大路嘅做法~但煎得好香,加埋黑松露醬味

📸鐵板鮑魚套餐 $598
📸鐵板龍蝦二人套餐 $1380

美國牛柳就配咗黑松露醬汁同蒜片,都係好大路嘅做法~但煎得好香,加埋黑松露醬味道同香味都有昇華,牛味唔算濃,但肉質不錯,就算偏熟少少都依然軟嫩,唔會好難咬~
炒飯可以配和牛或櫻花蝦,但小朋友先做選擇,兩樣都要晒🤣 炒飯都炒得唔錯,粒粒分明,和牛炒飯加埋櫻花蝦嘅鹹香,雖然最後都飽飽地,但都全部食晒!

甜品有凍同熱嘅款式,當日就有焙茶奶凍同埋熱嘅南瓜紅豆湯。焙茶味同奶凍有啲分離,奶凍味道稍甜,如果焙茶味濃啲就好啦~
沙律、麵豉沙同漬物就普通~
整體成個餐都夠飽同幾滿足!
🌟推薦度:9/10
2024-04-15 4459 views
鐵板燒海賀位於尖沙咀彌敦道商場高層飽覽維港海景鐵板燒海賀主打日本鐵板燒套餐以及特式雞尾酒無花果蟹肉沙律蟹肉鮮嫩配搭無花果肉以及沙律蔬菜清爽輕盈三文魚籽伴海雲醋三文魚籽飽滿伴搭海雲醋物滑溜黏稠同時酸爽醒胃磯煮鮑魚慢煮南非鮑魚肉質緊緻厚嫩配搭鮑魚肝醬可以襯托海產鮮甜鵝肝鐵板鵝肝焦脆油潤配搭黑蒜醬以及果肉同埋吐司可以平衡膩滯感大蝦大蝦肉質結實爽彈配搭蟹膏醬以及吐司可以突出蝦肉甘甜A4宮崎牛宮崎牛肉質粉嫩柔軟同時脂肪豐腴油花霜降配搭松露醬以及炸蒜片層次豐富黑松露和牛/櫻花蝦炒飯·漬物·味噌湯炒飯配料可以選擇黑松露和牛或者櫻花蝦配搭漬物以及味噌湯超級滿足甜品熱紅豆南瓜湯類似紅豆沙配搭南瓜粒口感甜蜜軟糯咖啡/茶海賀二人套餐跟配冷熱咖啡或茶結尾Sorrento Limited Edition基調選用汽泡酒混合法國聖日耳曼接骨木花甜酒配搭金桔以及檸檬蜂蜜同埋羅勒酸甜清新The HK創新選用日本清酒代替傳統六大基酒相對溫和柔順
鐵板燒海賀位於尖沙咀彌敦道商場高層飽覽維港海景

The HK
創新選用日本清酒代替傳統六大基酒相對溫和柔順
2024-03-27
2024-04-10 1493 views
#pb食在尖沙咀 #pb日式系列 尖沙咀高質海景鐵板燒🔥臨飛之前食左呢餐好正嘅生日飯😋 今次都係經 @diningcity_hong_kong 嘅Restaurant Week book 所以價錢好抵食👍🏻 呢間鐵板燒都幾多人介紹 佢位於尖沙咀The One 19樓 同層仲有一間Fine Dining - Harlan’s🤪 店內環境好寬敞 你可以揀坐Bar枱位係正你面前鐵板燒 又或者窗口位可以望到海景 兩款位都好正😍 另外佢仲有少少包廂位 私隱度十足🥰.今次Restaurant Week Menu 每位$780 真係好抵食👍🏻 佢平時嘅Lunch Menu 每位$369-$398不等🤪 Dinner就有海賀二人餐 價錢$2480😋✨Starter✨🔹雜錦刺身沙律🥗刺身份量都幾多 有三文魚、吞拿魚、油甘魚😋 整體食落好輕盈、好開胃👍🏻🔹天麩羅3種(海鰻、甜薯、南瓜)🍤推介❤️ 天婦羅超薄皮 食落唔會好油膩👍🏻 最驚喜係海鰻 估唔到炸完之後肉質都仲咁滑😍 甜薯、南瓜食落都好甜😋.✨Main✨🔹鐵板鮑魚🐚推介❤️ 鮑魚份量好慷慨 粒粒都超厚身😍 食落好爽口 一d都唔韌 超有鮮味👍🏻 🔹大蝦🦐蝦
#pb食在尖沙咀 #pb日式系列
尖沙咀高質海景鐵板燒🔥

✨Starter✨
🔹雜錦刺身沙律🥗

🔹天麩羅3種(海鰻、甜薯、南瓜)🍤

✨Main✨
🔹鐵板鮑魚🐚

🔹大蝦🦐
蝦肉好爽口 點埋旁邊嘅蝦膏育食好有鮮味😋 最驚喜係個蝦頭 入面有好多蝦膏 味道好香😍

🔹日本A4和牛🐮
推介❤️ 佢本身係美國牛柳 我地加左$80轉A4和牛😋 佢燒到5成熟 肉質望落仲係好粉嫩👍🏻 食落有微微嘅油脂感 肉質好淋 牛味都突出😋

🔹愛嫒縣產鷄扒🐣
推介❤️ 估唔到雞扒比和牛仲有驚喜😍 雞肉皮薄、肉質超嫩滑 而且好有雞味 😋 同朋友仔一齊大讚👍🏻

🔹黑松露和牛炒飯🍚
🔹櫻花蝦炒飯🍚
推介❤️ 兩款炒飯份量都好多 炒飯炒到粒粒分明 好乾身👍🏻 黑松露和牛味道會比較突出 但係櫻花蝦個款都好食😋

🔹漬物🍥
🔹味噌湯🥣
✨Dessert✨
🔹焙茶意大利奶凍🍮
味道偏甜 焙茶味幾濃👍🏻

整體✨ 呢間海景鐵板燒位於尖沙咀The One 位置好方便🥰 Bar枱位、窗口位都各有特色😍 今次食左 @diningcity_hong_kong Restaurant Week Menu 價錢好抵食👍🏻 食物整體好高質 同朋友仔都好滿意❤️

鐵板燒海賀 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 19樓
Dinner
同朋友慶祝生日🎁今次揀左了我地都好中意的鐵板燒 餐廳嘅空間好寬敞 以暗黑系為主調感覺好舒適 修時尚簡潔 餐具用心! 而鐵板燒菜單有好幾款價錢選擇🤩🤩坐在吧檯前吃 機會真的難得~⭐️前菜: 無花果蟹肉沙律呢道菜色彩繽紛 好吸引人每一口都食到新鮮嘅蟹肉同甜美嘅無花果🤣⭐️前菜: 三文魚籽伴海雲醋賣相精緻 三文魚籽點綴🌱食落去酸甜嘅海雲醋同三文魚籽嘅鮮味相互融合🥰十分開胃! ⭐️磯煮飽魚南非鮑魚呢道菜嘅賣相獨特口感彈牙 時間掌握得剛剛好南非鮑魚嘅鮮嫩同磯煮飽魚汁嘅鮮甜完美結合再加埋鮑魚醬嘅豐富口感 令人回味無窮 ⭐️鵝肝配多士同黑蒜醬鵝肝嘅濃郁同多士嘅脆口相結合 再加埋黑蒜醬嘅香氣🥳帶嚟一種豪華同美味嘅享受⭐️大蝦大蝦鮮嫩多汁🦐 再加上rosemary+ 蝦膏醬汁嘅香氣味道豐富同令人愉悅🥰⭐️A4宮崎牛肉終於到今天的主菜 我叫左七成熟🥩宮崎牛肉嘅嫩滑同七成熟嘅程度剛剛好 完全沒有渣和牛質感鮮嫩 每一口都可以感受到牛肉嘅脂香炸蒜片鬆脆度十足 而且中和了油膩覺 十分細心🤩⭐️炒飯、漬物同味噌湯黑松露嘅香氣同牛炒飯嘅口感完美結合花蝦炒飯嘅香脆同漬物嘅酸甜互相呼應味噌湯就為整道菜增添咗一絲溫暖⭐️甜品: 焙茶奶凍焙
同朋友慶祝生日🎁
今次揀左了我地都好中意的鐵板燒
餐廳嘅空間好寬敞 以暗黑系為主調
感覺好舒適 修時尚簡潔 餐具用心!

而鐵板燒菜單有好幾款價錢選擇🤩🤩
坐在吧檯前吃 機會真的難得~

⭐️前菜: 無花果蟹肉沙律

終於到今天的主菜 我叫左七成熟🥩
宮崎牛肉嘅嫩滑同七成熟嘅程度剛剛好 完全沒有渣
和牛質感鮮嫩 每一口都可以感受到牛肉嘅脂香
炸蒜片鬆脆度十足 而且中和了油膩覺 十分細心🤩

⭐️炒飯、漬物同味噌湯
黑松露嘅香氣同牛炒飯嘅口感完美結合

係鐵板燒omakase嘅一個完美嘅結束🥳

海賀二人套餐帶嚟嘅視覺同味覺盛宴真心正
每上一道菜都會好期待! 而每菜都充滿驚喜同創意
無論係賣相定係味道 都係好唔錯🤣🤣
小篇好喜歡食鐵板燒,難得生日,就去咗位The one的《海賀鐵板燒》慶祝生日,餐廳環境好舒服,有海景,而且服務一流,有體貼的照顧感覺,難忘的一夜。======有興趣可以🅑🅞🅞🅚🅜🅐🅡🅚☺️======我地選擇左海賀二人套餐,呢個餐每人包括沙律、前菜、鮑魚、鵝肝、大蝦、A4宮崎牛、炒飯(和牛樱花蝦)、味噌、漬物、甜品、咖啡。⭐無花果蟹肉沙律 新鮮無花果加上蟹肉絲,清爽怡人,沙律菜好開胃⭐三文魚籽伴海雲醋聽店員講海雲係美顏食材,只係特別日子有機會食,海雲醋酸甜口感配三文魚籽好有鮮味。⭐磯煮鮑魚磯煮鮑魚,入口鮮甜,口感嫩滑,最正係D鮑魚肝汁,好香濃。⭐鵝肝香濃的鵝肝香氣四溢,微焦的外皮,配搭多士一齊食,嫩滑多汁,好好食。⭐大蝦大蝦好新鮮煎到好香好香,仲保持左鮮甜的口感。⭐A4宫崎牛今晚重頭戲,A4級宮崎和牛,肉質鮮嫩多汁,入口即溶,好正。⭐和牛/櫻花蝦炒飯和牛的油香氣撲鼻,口感鮮香,飯粒粒分明。但我更喜愛櫻花蝦抄飯,蝦香更濃,更應突出抄飯香。⭐味噌、漬物食完飯可以飲下湯,食下D漬物,解油膩感。⭐芝士蛋糕有個小小的生日蛋糕,好開心,和送上驚喜的店員。⭐焙茶牛奶布甸焙茶味好香濃,配上牛奶布甸好好味

======有興趣可以🅑🅞🅞🅚🅜🅐🅡🅚☺️======

⭐無花果蟹肉沙律
新鮮無花果加上蟹肉絲,清爽怡人,沙律菜

好開胃

⭐三文魚籽伴海雲醋
聽店員講海雲係美顏食材,只係特別日子有機會食,

海雲醋酸甜口感配三文魚籽好有鮮味。

⭐磯煮鮑魚
磯煮鮑魚,入口鮮甜,口感嫩滑

,最正係D鮑魚肝汁,好香濃。

⭐鵝肝
香濃的鵝肝香氣四溢,微焦的外皮,

配搭多士一齊食,嫩滑多汁,好好食。

⭐大蝦
大蝦好新鮮煎到好香好香,

仲保持左鮮甜的口感。

⭐A4宫崎牛
今晚重頭戲,A4級宮崎和牛,肉質鮮嫩多汁

,入口即溶,好正。

⭐和牛/櫻花蝦炒飯
和牛的油香氣撲鼻,口感鮮香,飯粒粒分明。

但我更喜愛櫻花蝦抄飯,蝦香更濃,更應突出抄飯香。

⭐味噌、漬物

食完飯可以飲下湯,食下D漬物,解油膩感。

⭐芝士蛋糕

有個小小的生日蛋糕,好開心,和送上驚喜的店員。

⭐焙茶牛奶布甸

焙茶味好香濃,配上牛奶布甸好好味。

• 大蝦
  • 三文魚籽伴海雲醋
  • 無花果蟹肉沙律
  • 櫻花蝦炒飯
  • 鮑魚
首先介紹下海賀二人套餐,真係超值!🎉裡面有無花果蟹肉沙律,呢個沙律好新鮮,蟹肉鮮甜爽口!🦀😍再嚟係三文魚籽伴海雲醋,魚籽鮮嫩,同埋海雲醋嘅酸甜味道好平衡!🐟🍶而磯煮鮑魚亦都好出色!鮑魚彈牙,鮮味十足!😋🐚鵝肝係絕對唔可以錯過嘅!鵝肝濃郁滑順,入口即化!🦆💕大蝦同A4宮崎牛都係高級食材,燒得恰到好處!大蝦鮮甜多汁,牛肉嫩滑多汁,令人回味無窮!🦐🥩最後,要介紹返個黑松露和牛炒飯,真係一絕!飯粒鬆軟,每一口都有黑松露同牛肉嘅香氣!🍚🍄另外,餐廳嘅Oriental pearl cocktail,呢杯雞尾酒真係好解渴,清新又香甜!🍹💫總括嚟講,鐵板燒海賀係一間物超所值嘅餐廳!食物新鮮美味,服務一流!大家快啲去試下啦!絕對唔會失望!👍😉 #鐵板燒海賀 #尖沙咀 #美食評論 #好正呀

而磯煮鮑魚亦都好出色!鮑魚彈牙,鮮味十足!😋🐚
鵝肝係絕對唔可以錯過嘅!鵝肝濃郁滑順,入口即化!🦆💕

坐窗邊可以飽覽整個維港夜景🥰 平時食鐵板燒一定想坐席前欣賞師傅手藝,但係今次我就選擇咗坐窗邊,望住呢個景食飯,真係咩都好食啲😂❀海賀2人套餐 $2480✰無花果蟹肉沙律 ⚘蟹肉多,無花果淡淡甜香加新鮮沙律菜。✰三文魚籽伴海雲醋粒粒飽滿咸香嘅三文魚籽,配搭海雲醋嘅酸味,衝擊味蕾,好開胃。海雲醋可以美顏啊🤤✰磯煮鮑魚大大隻磯煮鮑魚配上濃郁嘅鮑魚肝汁,日本大根都煮到好入味。✰鵝肝外脆內軟嘅鵝肝,入邊仲好Juicy!第一次配黑蒜汁,都幾特別。加上水果同埋香脆嘅多士一齊食,勁正🤩✰大蝦煎香左嘅大蝦同埋蝦頭,唔使點任何醬汁已經好好味,鮮甜彈牙,蝦膏用嚟做咗汁,可以點多士食。✰A4宮崎牛 或 愛媛縣產鷄肉套餐可以揀和牛或者雞肉,我哋都揀咗和牛,5成熟。份量一啲都唔少,五成熟啱啱好入口軟嫩,成個套餐最正就係佢🤤🤤🤤✰黑松露和牛 或 樱花蝦 炒飯、漬物、味噌湯炒飯可以揀黑松露和牛或者櫻花蝦,我哋都係揀咗和牛😆 炒飯粒粒分明好香嘅黑松露味,和牛粒都好大粒!隨炒飯奉上漬物與味噌湯。✰甜品是日甜品係抹茶芝士蛋糕或者紅豆沙,抹茶芝士蛋糕唔係好甜,抹茶味香濃;紅豆沙入邊有啲蕃薯粒,都幾特別。✰咖啡或茶飲埋杯飯後餐

❀海賀2人套餐 $2480

✰無花果蟹肉沙律
⚘蟹肉多,無花果淡淡甜香加新鮮沙律菜。

✰三文魚籽伴海雲醋

✰磯煮鮑魚
大大隻磯煮鮑魚配上濃郁嘅鮑魚肝汁,日本大根都煮到好入味。

✰鵝肝

✰大蝦

✰A4宮崎牛 或 愛媛縣產鷄肉

黑松露和牛炒飯

✰黑松露和牛 或 樱花蝦 炒飯、漬物、味噌湯
隨炒飯奉上漬物與味噌湯。

抹茶芝士餅

✰咖啡或茶
飲埋杯飯後餐茶,完美🫶🏻

呢個2人餐好豐富,而且佢哋用嘅食材都好高質,份量唔會好少,擺盤有花過心思🥰

望住個咁靚嘅夜景,一定要叫返杯酒🍸 揀咗兩杯Harlan's Gin Special Selection~

Monkey 47 Gin

✰Hendricks Gin $138
⚘Cucumber ⚘ Mediterranean Tonic⚘

✰Monkey 47 Gin $148
⚘Rosemary ⚘ Thyme ⚘ Premium Indian Tonic⚘
2024-03-20
黑松露和牛炒飯
抹茶芝士餅
Monkey 47 Gin
2024-03-31 733 views
海賀二人套餐😋😋😋拍拖紀念日就book 左依間尖咀既鐵板燒,貪佢環境好,野好食又可以睇住表演吹水,一流!前菜有一個蟹肉沙律同埋海雲醋。沙律蟹肉好多而雲醋酸酸甜甜好開胃,幾好。鮑魚大根配鮑魚肝醬 - 鮑魚係吃得出既新鮮!大根清甜又無渣,好食🤙🤙鵝肝多士 - 直接係我地面前香煎鵝肝,香到爆,聽到d 油脂聲真係好療癒😂 一啖吃落口嘩正,香脆軟糯,滿口油脂,正😋😋😋鐵板大蝦 - 依個得一隻蝦分開三段,分量有d 少但都明既,睇表演為主😂😂 味道還好,相比前兩道就無甘令人深刻。宮崎和牛蒜片 - 和牛係A4級數,但未煮個時已經見到d 紋路🥺一定好正!Order 左5成熟,果然師傅就係師傅,真係我心目中最正既熟度,一啖入口真係不得了,牛汁係口入面爆開,配上蒜片又係另一番滋味!依道我比10粒星!好食👍👍👍黑松露和牛炒飯 - 炒飯係鐵板燒既結尾,因為和牛太好食,而相比之下炒飯就被比下去。不過不失👍味噌湯及甜品 - 因為已經飽左😂 無特別去品嘗,應該味道還好😂
海賀二人套餐😋😋😋

2024-02-22
$1400 (Dinner)
Anniversary
1K
2024-03-30 649 views
愛自己多一點, 對自己好一點! 突然間想吃鐵板燒, 選了一家能飽覽維多利亞港夜景的餐廳, 醉人夜色在主廚後, 坐在席前看著主廚在弄鐵板料理, 太美了! 海賀二人套餐, 性價比挺高的! 無花果蟹肉沙律 ~ 無花果很香甜, 絲絲鮮甜蟹肉, 搭配爽脆沙律菜及車厘茄, 開胃! 三文魚籽伴海雲醋 ~ 味蕾全開! 酸酸的海雲醋, 入口幼滑順喉, 配上咸香三文魚籽, 絶配! 磯煮鮑魚 ~ 南非鮑魚肉質鮮嫩彈牙, 味道鮮甜, 醬汁鮮甜香濃! 旁邊的自家製鮑魚肝醬很鮮香, 完全沒有腥味, 滋味無窮! 連大根也超甜多汁!鵝肝多士 ~ 採用法國鵝肝, 入口幼滑細嫩, 煎後油脂融掉沒那麼油膩! 自家製黑蒜醬甜甜的, 入口香甜, 精彩的前菜!大蝦 ~ 南非大虎蝦, 厚肉飽滿、爽口彈牙、味道鮮甜、蝦味濃郁! 搭配以蝦殼及蟹膏煮的醬汁, 鮮味即時再被提升! 解鎖新食法, 以多士醮蝦膏醬同食, 絶了! A4宮崎牛 或 雞媛縣產雞肉! 2人餐, 我們各來一份! A4宮崎牛 ~ 美麗的大理石紋路,霜降程度十分明顯, 油花分佈程度, 肉質非常柔軟細膩,油脂均勻分佈, 入口嫩滑細緻,肉味香濃、鮮美多汁。愛媛縣產雞肉 ~ 日本
愛自己多一點, 對自己好一點!
海賀二人套餐, 性價比挺高的!
A4宮崎牛 或 雞媛縣產雞肉! 2人餐, 我們各來一份!
愛媛縣產雞肉 ~ 日本四國愛媛縣雞肉, 一般不常吃到, 這雞扒超有驚喜! 肉質超嫩滑, 口感及肉汁豐富, 還真有像新鮮雞的味道, 不是雪藏雞的味道! 雞皮煎得香脆, 沒有多餘油脂, 大愛!
醬汁是必須一提的! 以黑松露、洋蔥、松露油煮成的, 其味道不論與牛或雞肉也很搭配, 滋味滿分, 把整體味道層次再提升!
炒飯可選黑松露和牛 或 櫻花蝦! 黑松露及和牛乃我的至愛! 飯粒鬆軟, 和牛油脂太香了!
Fruit Berry Punch & Refreshing Lychee @$108 ~ 在這醉人美景下不來一杯, 又怎對得起自己呢!
8道菜, 還有漬物及味噌湯、甜品及餐飲, 只需 $2,480, 讚!
1K
2024-03-27 597 views
👧🏻😋👅🍽✨海景鐵板燒☺️-鐵板燒海賀 Teppanyaki Kaika🇭🇰 尖沙咀彌敦道100號The ONE 19樓 🇭🇰-🧑🏻‍🍳 海賀係第一間由日本來港嘅鐵板燒餐廳, 主售二人套餐, 我地叫左海賀二人套餐 $2480, 如果單數人頭都可以均真地計返份量同價錢🧑🏻‍🍳 落地大玻璃睇到維港景色, 八點仲有幻彩詠香江; 如果坐鐵板側既位置就可欣賞師傅手勢-🥗 無花果蟹肉沙律💯無花果好清甜, 有超多蟹肉, 個沙律汁份量剛好唔會太酸, 菜都好新鮮🤤-🥢三文魚籽伴海雲醋✨海雲一絲絲好幼滑, 個醋汁夠開胃但又係岩岩好酸度恰到好處, 三文魚籽再帶出鮮甜!-🍢磯煮飽魚💯日本大根墊住隻鮑魚, 本身已好甜, 再吸左鮮味冇得彈! 鮑魚鮮甜軟滑, 點埋鮑肝汁鹹香更有層次-🧈鵝肝✨鐵板鵝肝個皮好脆而入面充滿油香, 配上兩塊薄薄小多士同黑蒜醬解解膩-🦐 大蝦💯拆左肉再砌返入蝦穀啖啖肉😛 蝦肉超爽口, 就咁食蝦味道已好甜, 點埋蝦膏醬更突出鮮味-🥩 A4宮崎牛✨我地一人一份和牛, 整體油花均勻, 入口即溶; 兩份叫左3成同5成, 3成油香更突出, 配埋蒜片就岩晒! 但5成都好好食, 油香同肉味更平衡-🌾 (黑松
👧🏻😋👅🍽✨

🦐

🥩

🌾
(黑松露和牛/櫻花蝦)炒飯·漬物·味噌湯
💯蛋炒珍珠飯好油潤, 炒得粒粒分明, 兩款都好足料有牛肉碎同大大隻櫻花蝦

🍮
甜品
✨有2凍1熱揀總有款岩心水😆 我地揀左芝士蛋糕配抹茶忌廉同焙茶奶凍

🍸
Cocktails $138/glass
💯套餐有包埋餐茶, 但睇住咁靚夜景要飲返杯先開心🥳 Oriental Pearl用gin底加西柚檸檬好清新, 面頭有一層蛋白泡, 口感更醇滑; The HK係sake cocktail, 落左 rosemary好香