2024-06-19
🔹Lunch鐵板龍蝦二人餐 $1388其實佢仲有個係龍蝦二人餐送buffet bar一樣$1388,不過就冇刺身,而且佢個buffet bar唔算好吸引,所以冇揀🙊.▫️刺身三點[三文魚 帶子 油甘魚] 三樣都係厚切,口感豐富,油脂分布平均✨前菜嚟講係幾正🥰▫️鮑魚鮑魚係成set最出色😍😍師傅喺煮嘅時候𠝹晒坑,成隻鮑魚嘅熟成度都好平均,有咬口同爽滑 👍🏻佢另外喺紫菜汁上面加多塊鵝肝,味道濃而不膩😆▫️龍蝦龍蝦厚肉肉質夠實,口感彈牙,唔係死韌嗰種實 配合用用蝦膏整嘅醬,成個味道只係略遜鮑魚少少,但都好出色😍😍▫️牛柳可以加錢升做和牛,不過我哋冇加我哋叫咗3成同5成,牛柳相對失望🤏🏻5成肉質有啲粉,冇咩口感 反而3成更似5成,口感實返好多,牛味係有,但整體味道唔算出色🥺🥺▫️炒飯有櫻花蝦同和牛炒飯,我哋每樣要一個櫻花蝦味好出亦都好香,和牛炒飯就牛味出啲,再配合蛋炒飯🔥🔥食到最尾已經好飽,依兩個飯都差啲食唔落,但真係香🥹▫️仲有關東煮🍢小小嘅甜品🍮,因為係慶祝生日,所以餐廳最尾送左一件芝士蛋糕仔🍰
其實佢仲有個係龍蝦二人餐送buffet bar
▫️刺身三點
[三文魚 帶子 油甘魚]
三樣都係厚切,口感豐富,油脂分布平均✨
前菜嚟講係幾正🥰
▫️鮑魚
鮑魚係成set最出色😍😍
佢另外喺紫菜汁上面加多塊鵝肝,味道濃而不膩😆
▫️龍蝦
▫️牛柳
可以加錢升做和牛,不過我哋冇加
我哋叫咗3成同5成,牛柳相對失望🤏🏻
5成肉質有啲粉,冇咩口感
▫️炒飯
有櫻花蝦同和牛炒飯,我哋每樣要一個
櫻花蝦味好出亦都好香,和牛炒飯就牛味出啲,再配合蛋炒飯🔥🔥
食到最尾已經好飽,依兩個飯都差啲食唔落,但真係香🥹