2024-05-23 1330 views
見好多人都話呢間係米芝蓮食府, 咁啱又冇乜人排隊, 就試一試佢!餐牌上每個麵都過百以上, 但(諗住)...可能好好食...呢!叫左兩個湯麵+一個小食: 1. 海龍皇湯 $138海龍皇湯有加蝦頭油, 所以湯方面會比較油, 一上枱就見到碗有一層油浮面, 海鮮方面, 都有返咁上下質素, 有兩隻蝦、帶子、魷魚、蟹肉, 啲蝦都幾大隻, 蟹肉都唔少, 但所有海鮮都冇湯汁味, 唔入味又唔掛湯汁, 同湯底係完全分離。至於個麵, 唔知係陽春麵係咁既質感定點, 有啲粉粉地既口感, 好似唔熟咁, 食左1/3, 覺得唔係好對路, 因為扁陽春麵冇呢個粉粉地既質感, 一睇啲麵, 見到中間有少少白色, 應該係未煮熟, 不過見食左1/3...就冇要求換/再煮🙃🙃2. 棉花雞 $100高湯湯底濃郁又唔會油, 配搭扁陽春麵可以掛湯汁。雞肉都唔錯, 肉質唔會好老, 而且好有雞味! 魚肚索晒啲高湯, 勁正! 😋3. 小食: 意大利黑醋蒜香海蜇頭 $60份量真心好少, 得幾粒海蜇頭同少少黑醋醬汁, 海蜇頭唔索汁, 都入唔味, 同醬汁有少少分離感。以份量來講, 價錢真心略貴🤑🤑🤑

叫左兩個湯麵+一個小食:
1. 海龍皇湯 $138

2. 棉花雞 $100

3. 小食: 意大利黑醋蒜香海蜇頭 $60
海龍皇湯
2024-05-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
  • 棉花雞