2019-01-11 398 views
知呢個鋪位前身係韓國野 , 都見轉左手一排。今日終於有時間試下。待應好熱情 ,有禮貌及推薦同介紹有咩好食,呢點要讚。叫左兩個拉麵,黑蒜豚肉拉麵及赤豚拉麵。個賣相不錯,蔥花切到好幼細 每一口麵也能食到蔥花。紫菜脆身 、叉燒就似即食日式叉燒,唔似自家制。溏心蛋偏甜,但夠流心。麵質方面就偏淋身唔夠煙韌彈牙。兩碗麵配料一樣 係湯底之分首先講講黑蒜豚肉拉麵 嗅落黑蒜味唔算重。 不過見碗邊有黑蒜油配上奶白色的豬骨湯底。味道咸淡適中。而赤豚拉麵喜歡吃辣的朋友會覺得不夠辣,而主湯底亦是豬骨湯底,味道同樣咸淡適中。總結黎講: 味道方面合格、價錢親民、不用加錢已包含完隻溏心蛋及紫菜,整體黎講都對得住個價錢。
叫左兩個拉麵,黑蒜豚肉拉麵及赤豚拉麵。
個賣相不錯,蔥花切到好幼細 每一口麵也能食到蔥花。
麵質方面就偏淋身唔夠煙韌彈牙。
兩碗麵配料一樣 係湯底之分

2019-01-09
$65 (Dinner)