2019-08-29 853 views
又有人請食lunch嘅日子,真係好,而且唔使我揀佢食咩佢帶埋我去。咁今日喺中環就去咗一間日式鋪頭NuNu,食日式午餐。間鋪頭好細好細擺咗兩三張枱咁同埋有啲吧枱,咁我哋就坐係吧枱嗰度。我就叫咗個雙重芝士火焰咖哩牛肉飯。芝士鋪滿晒成個飯,如果鍾意食芝士嘅人,呢個係天堂,只是經過火槍燒過,所以有啲溶化。但係就要趁快手食因為佢冷氣都幾足,所以啲芝士好快又會凝固返。 咖喱牛肉就一般啦,牛肉好光㗎呢都唔係太特別好普通嘅日式咖喱,啲飯就有啲濕,如果乾啲就好啦。另外就叫左支可樂,食完啲肥膩野隊番支可樂滿足晒。價錢來講都算係偏貴,可能因為地段嘅關係,食物就可圈可點但係就容納唔到太多人去食啦。

咁今日喺中環就去咗一間日式鋪頭NuNu,食日式午餐。

我就叫咗個雙重芝士火焰咖哩牛肉飯。

另外就叫左支可樂,食完啲肥膩野隊番支可樂滿足晒。
雙重芝士火焰山咖哩牛肉飯