2019-11-24 441 views
晚上八點多到Megabox,但到到都仲好多人排隊等位,想快食一餐,見拉麵應該會快等到,結果前面有6個人,等了唔洗5分鐘就有位。由於唔太餓,所以一人一碗拉麵再加一個沙律便夠。沙律:感覺新鮮,另外隻烚蛋應該是日本蛋,蛋有蛋味😂我點了最普通的豚骨拉面,覺得第一次食應該就要食招牌吧!份量對女生剛好,一上枱,就見到碗面凝固了一片膜,感覺湯底好有骨膠原甘。有兩片豚腩叉燒(可以選豚肩叉燒),第一啖入口已食到一口燒過的味,雖然第一層是肥肉,但唔會覺得肥膩,有豬肉香味,不錯!拉面是幼面,令我諗起一蘭拉麵。同行朋友點了櫻花蝦龍蝦湯拉麵,好多櫻花蝦,試了一啖都幾有蝦的鹹香味,但龍蝦味唔覺,基本配料是與我碗豚骨拉面一樣的。臨走前,聽到廚房傳一把男人講日文聲,唔知係未真係日本人打理?整體感覺良好,見隔離男士食石頭飯,都貌似幾好食!只是整間店好開放式,好多人路過,適合快食快走,唔適合傾計,但以味道黎講,這間店可以Encore😊

由於唔太餓,所以一人一碗拉麵再加一個沙律便夠。

沙律:感覺新鮮,另外隻烚蛋應該是日本蛋,蛋有蛋味😂

櫻花蝦龍蝦湯拉麵
豚骨拉麵
沙律
2019-11-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
櫻花蝦龍蝦湯拉麵
豚骨拉麵