2021-09-13 122 views
呢間小店其實係有意料之外嘅水準,通常食開一般越南餐廳小店, 啲湯粉嘅份量都好似食唔到咁, 除非唔係特別肚餓,否則唔會太多, 而且味道唔會令人覺得有傳統越南湯粉嘅感覺。 呢間小店除咗個份量足夠外,湯底嘅味道幾好,而且價錢亦都唔貴, 個人覺得性價比甚高。 會安雞絲湯金邊粉$68雞絲份量足夠而且嫩口,金邊粉份量亦唔少,絕對冇呃秤嘅感覺,湯底好味。 慢煮牛肉湯河$68 通常喺越南餐廳叫生牛肉湯河,可能我孤陋寡聞,第一次喺越南餐廳食慢煮牛肉湯河粉, 牛肉好淋好鮮味, 而且亦唔會太薄到好似生牛肉咁, 河粉充足, 湯底亦好味, 唯一係芽菜同金不換不夠多, 只有少量芽菜同兩小片金不換, 不過呢啲係比較個人喜好,如果有多啲個人會覺得更加好味。招牌法包 $36招牌法包嘅餡主要係豬肉片為主,雖然裏面夾咗少少蔬菜, 但係都感覺比較乾身, 麵包軟硬度適中, 反而覺得呢個招牌法包就冇乜特別。

會安雞絲湯金邊粉$68

慢煮牛肉湯河$68