2015-03-23
今日約了朋友食晏,十二點半嚟到,都差不多滿坐。呢間餐廳係食semi~buffet嘅,佢可以選擇2個course或3個course。佢頭盤你可選餐湯(有龍蝦湯,忌簾湯或是日餐湯)或是沙律bar,咁當然沙律bar係抵食好多啦,而且d材料好新鮮。我大至上講吓有咩,佢有一杯杯嘅蟹肉牛油果杯,有煙三文魚,有蝦,有鮮露筍,有巴馬火腿,有沙律菜,有薯仔湯,有蜆,有法式蛋餅等等.....雖然地方不但,但頭盤來說不錯呀。主菜方面,佢有魚,春雞,羊架,及牛扒給選擇,但牛扒就要加二百八十元。我同朋友一個要魚一個要雞。雞肉都嫩滑,魚都不錯。甜品方面,我忘記咗影,佢有d朱古力餅,味道很好,而今日甜品我們選擇了白朱古力芝士餅配青檸梳巴,味道一d都唔膩,青檸配搭十分清新。最後還有餐茶。我和朋友一直傾一直傾到3點幾,他們都沒有催促我們結賬,還幫我們加水,服務態度一流,值得再回來。