2005-09-10 19 views
與朋友聚餐, 醒起這裏一直想試卻未試, 所以由我提議來這裏.未夠一點到, 一推門見到店面是長長的放了一例檯兼坐滿了人客, 心想:真倒霉, 要等位呢.... 誰知侍應示意我們上樓上, 哈甫坐下, 檯上最搶眼的係每人一支的礦泉水, 沒有杯子(或可另外要求), 第一感覺係衛生. 連隨送上的就係餐牌及一份鮮果沙律. 邊吃著沙律, 邊決定了要鮮茄吞拿魚螺絲粉. 朋友則要了牛柳配薯菜.牛柳先到, 試了一口, 牛柳幾淋, 味道唔錯, 但薯菜的薯角則炸過火了一點. 我的螺絲粉亦煮得剛好, 鮮茄醬好開胃, 但主要的吞拿魚並非碎上, 而是一大舊的(樣子有點像沙甸魚)差唔多食完的時候, 見到隔離座位的食客竟然走到出面廚櫃上的生果盤上取生果食呢, 原來這盤我以為係擺設的果盤(上面有雪梨, 香蕉, 萍果等, 全是原個的)是給客人任意當飯後果的, 幾有心思呢~雖然此午餐沒跟餐茶(或另加$10), 但可以整支礦泉水來飲倒是第一次, 幾有happy hour的感覺呢^o^