2022-03-03
點樣食推介✨⭐️手沖咖啡⭐️⭐️灣仔cafe⭐️Bluebird Coffee 地址:上環干諾道中128號豫泰商業大廈地下及閣樓🍖Matcha Latte $45 (7.5/10)依間cafe比較專注做好咖啡,但都有d輕食提供,環境空間闊落,二樓會作得更加舒服,絕對係一個可以比你慢慢hea同坐嘅cafe(⊙ω⊙)我杯抹茶latte嘅拉花好細膩,飲落抹茶味好濃👍🏻,d抹茶會咁甘真係好正,成杯嘢又唔會太甜/苦,冬天飲返杯抹茶奶真心好暖胃🍖手沖咖啡 $68 (7.5/10)當日依款咖啡豆係off menu,飲落偏酸,仲有d薑、八角、果仁,甚至有烏龍茶味🤣,好飲!佢地個barista沖得好🍖Pizza Twist $38 (7/10)店員會幫你焗熱返d pastry,我嗌嘅pizza twist其實係酥皮條,有少少蕃茄味🤣🍖Matcha Muffin $30 (6.8/10)抹茶味如果再濃d就好🥺,拎黎配抹茶latte係ok的回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️️ (滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
⭐️手沖咖啡⭐️
⭐️灣仔cafe⭐️
Bluebird Coffee
地址:上環干諾道中128號豫泰商業大廈地下及閣樓
🍖Matcha Latte $45 (7.5/10)
🍖手沖咖啡 $68 (7.5/10)
🍖Pizza Twist $38 (7/10)
🍖Matcha Muffin $30 (6.8/10)
抹茶味如果再濃d就好🥺,拎黎配抹茶latte係ok的
回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)