2016-10-08 923 views
星期六打工仔最討厭的上班日子,番到去公司無乜嘢做,但係又要番工喎,得兩個字形容,就係痛苦。但係對我嚟講有小小嘅好彩,就係老闆未必一定番工,哈。今早一行四人去金飯碗食個早餐,平時其實都有食開,不過就外賣多,今次就坐低試試。一坐低就問我地要唔要開個茶位(5蚊一個茶位),我就話好。哈,點知拒開茶位就剩係開我一個,其他人可以唔使硬性規定叫又幾好喎。之後就叫左個北菇滑雞蒸飯,雞有5件,冬菇有一件,飯份量就起碼有一碗半。雞都幾滑,飯蒸得淋,係我愛食嘅軟度。一盅先20蚊,幾好。仲叫左個蒸牛肉,味道同酒樓一樣,size ok。講多個小插曲,兩位同事都叫左粥餐,姐姐攞到嚟話係皮蛋瘦肉粥,但畢極唔見有皮蛋,就叫個姐姐問下,個姐姐態度勁差,話自己無食開粥唔知呢個係乜粥,又問我地想點。隨即第二個姐姐攞碗真皮蛋瘦肉粥嚟,之後問乜事,拒嗰把聲大到想哎交,態度又差,話乜丫,呢碗先係。之後問拒第一碗係乜粥又話唔知唔關拒事。整個情況係想嘈交甘。講真嘢食,價錢係ok嘅,但係d人甘嘅態度,真係好難有下次。

仲叫左個蒸牛肉,味道同酒樓一樣,size ok。

講真嘢食,價錢係ok嘅,但係d人甘嘅態度,真係好難有下次。