2016-04-08 198 views
行開將軍澳中心唔知有咩好食,見到有泰國餐廳就試試啦,門口都有人等位,感覺都幾旺幾熱鬧。泰國冬陰公海鮮米線$69入面都幾多料架:有大蝦、青口、魷魚鬚、蟹柳、龍蝦丸、鮑魚片。飲啖湯先~味濃但沒有泰國個種勁辣同酸,因為我只係嗌左bb辣所以好易入口,飲多幾啖都唔會覺得好heavy,米線係硬身爽d個種,配埋送食都好夠飽。另外同朋友share左小食:薯仔薄餅$26以為會普普通通的配菜,竟然出奇地好味呀~熱嘅時候入口香脆,裡面嘅薯仔味道又甜又帶點咸香,令人忍唔住食完一塊又一塊呀泰式生蝦(6隻) $78沒有太大驚喜,生蝦的鮮甜配上粒粒蒜頭,再加醬汁的辣很有助刺激食慾。另外加了特飲 杞子紅棗茶不宜飲凍飲的時候也有特色的熱飲也不錯呀。整體來說都可以再嘗的一間餐廳,看見其他食客的食物,如泰式什錦拼盆都很吸引呀
泰國冬陰公海鮮米線$69

另外同朋友share左小食:
薯仔薄餅$26

泰式生蝦(6隻) $78

另外加了特飲 杞子紅棗茶

不宜飲凍飲的時候也有特色的熱飲也不錯呀。
2016-04-07
$150 (Dinner)