2016-01-26
天寒地凍去大尾督搵朋友, 之後一行5人去左間泰國餐廳-PATAYA可能天氣凍,入去唔洗等位,正!即刻叫杯熱蜂蜜紅棗茶先~ 甜度剛好,好喝。跟住點了以下幾款菜:冬蔭功: 本身不能食很辣,所以對我來說太辣了, 飲左兩啖, 好辣>< 比左隔離位人兄飲,佢話好好味,料很足,辣得岩岩好-,-酸辣海鮮拌炸木瓜: 炸得很酥脆,好似在吃超幼薯條~加埋剛剛好的酸酸辣辣海鮮汁, 很不錯!泰式曹池珍寶大頭蝦 : 呢個真係要必點啊! 大頭蝦好大隻新鮮, 比男仔的手掌還要大, 配上秘製醬汁, 帶出了大頭蝦原本的鮮甜味^^火紅通菜 : 呢個就比較一般, 普通蒜頭的炒菜, 愛吃菜者可點班蘭千層糕配椰汁西米糕 : 女孩當然最仲意甜品,我食左2件椰汁西米糕同一件班蘭千層糕,西米糕很香椰汁味而且不會太甜。千層糕則甜甜地煙煙UM UM 幾有咬感,正! 仲要暖住甘上, 出面好少食到暖既西米糕&千層糕~~
跟住點了以下幾款菜:
Other Info. :
冬天門口位好大風,要著住外套進食....