2012-07-12 755 views
約左一行7人有5個都係7月生日既朋友一齊出黎食餐飯 本身唔係食依間.不過因為原本想食戈間full左,接booking戈位同事好好禮貌!係佢confirm booking戈陣,因為我冇聽電話,佢都打多幾次同埋有留言比我!!我訂左7點半.一開始好驚唔識路去.點知原來好近!一出遂道就係!因為同朋友早到左,就坐左係出面,諗住等埋先入去.個經理都好好禮貌問我地洗唔洗入去先.到齊人入去喇! 我地坐左係BUFFET枱附近.一坐低.同朋友傾左一陣,交換哂禮物,當我地想出去拎野食戈陣,餐廳d燈突然轉暗哂.當我奇怪既時候.朋友a就話原來係幻彩詠香江表演!可惜我唔係面對住窗,就叫朋友開始戈陣先叫我睇老豆教落,食BUFFET一定要食d貴夾唔飽既.我就食左好多凍盤!好在冇肚柯!凍盤 - 原本好期待有豪食,可惜冇得青口.蝦,龍蝦仔,翡翠螺,三文魚,吞拿魚,八爪魚,北寄貝, 鯛魚壽司 - 一睇就知係行貨.因為d飯係大大件.熱食 - 因為我食左好多凍盤,熱盤我食左好小姐.烤羊脾 - 唔錯!!好香.唔係太肥!牛肋骨 - mama地.太熟!比目魚 - 好食!!好滑.有朋友食左話腥.因為我唔怕腥就冇咩野我冇食沙律.湯 -
約左一行7人
有5個都係7月生日既朋友一齊出黎食餐飯

本身唔係食依間.不過因為原本想食戈間full左,
接booking戈位同事好好禮貌!
係佢confirm booking戈陣,因為我冇聽電話,
佢都打多幾次同埋有留言比我!!

我訂左7點半.一開始好驚唔識路去.
點知原來好近!一出遂道就係!
因為同朋友早到左,就坐左係出面,諗住等埋先入去.

個經理都好好禮貌問我地洗唔洗入去先.

到齊人入去喇! 我地坐左係BUFFET枱附近.
一坐低.同朋友傾左一陣,交換哂禮物,
當我地想出去拎野食戈陣,餐廳d燈突然轉暗哂.
當我奇怪既時候.朋友a就話原來係幻彩詠香江表演!
可惜我唔係面對住窗,就叫朋友開始戈陣先叫我睇

老豆教落,食BUFFET一定要食d貴夾唔飽既.
我就食左好多凍盤!好在冇肚柯!

凍盤 - 原本好期待有豪食,可惜冇
得青口.蝦,龍蝦仔,翡翠螺,
三文魚,吞拿魚,八爪魚,北寄貝, 鯛魚
壽司 - 一睇就知係行貨.因為d飯係大大件.

熱食 - 因為我食左好多凍盤,
熱盤我食左好小姐.
烤羊脾 - 唔錯!!好香.唔係太肥!
牛肋骨 - mama地.太熟!

我冇食沙律.

湯 - 有2種
紅湯同埋中湯
朋友飲左紅湯.佢話mama地
當我想飲中湯既時候...
竟然冇哂!!!!!得番d渣!!
原本想等佢加.不過朋友話依個時候佢係唔會加架 (大約9點零)

甜品 -
豆腐花 - 好動L!! 好似食緊硬豆腐!
朱古力Mousse - 都係動L.不過好重朱古力味!!
麵包布丁 - 唔係好甜!幾好食.不過因為我自己唔鐘意食提子.食左一次我就冇食
芝士蛋糕 - 好creamy!!不過味唔夠濃

生果 -
哈密瓜, 密瓜同西瓜 - 甜!
波羅 - 我同朋友食左好多!!! 好多汁.好好食!!

服務 - 好好!! 有次我朋友a玩野.同個侍應講朋友b好慘(指住個杯)
侍應一聽就明!!即刻加可樂比朋友b

同埋我地要影相叫侍應影.佢都好好人!因為我地好煩.要影好多張,佢都冇黑面
影完之後仲企係度等我地睇下影得好唔好!!

加野飲加得好快!除左我朋友玩野戈次

埋單一個人差唔多$172
太貴喇!
如果可以多d野食就更好!
黎一次就夠.黎多次就唔好喇.除非多d野食!

Other Info. : p.s. 我見之前d食評(雖然係好耐之前) 有麵包蟹,長腳蟹 點解會冇哂架.好唔開心!
2012-07-10
$172 (Dinner)
Celebration
Birthday