2016-10-07 618 views
有日喺銅鑼灣行街行到好攰見反正喺Sogo,記得地連住地鐵果層再落一層,有超市,入面仲有幾間小食店,就決定去望下尋下寶正所謂未見其舖先聞其味,落到去,行一行,已經聞到一陣陣出爐撻既味道,就喺落電梯後左轉,已經見到舖頭,前面仲排左7-8個人等緊叫芝士撻,我當然唔執輸去排,無耐,後面仲越來越多人添⋯⋯聽到前面一叫就叫6個(後來知道6個會平啲,仲有個盒添),我始終第一次試食,叫住一個先上面睇落去無乜特別,睇埋下面先見唔見到中間個餡係漲卜卜架,可以想像到佢係非常足料⋯⋯而最緊要係佢味道,唔會太甜,但芝士味就非常濃郁而且最有驚喜既係佢唔一定要熱食,室溫食亦都好好味唔需要翻熱只能夠話,當只集中做一樣野,會帶你去極致
有日喺銅鑼灣行街行到好攰

上面睇落去無乜特別,睇埋下面先
芝士撻

而且最有驚喜既係佢唔一定要熱食,室溫食亦都好好味
唔需要翻熱

只能夠話,當只集中做一樣野,會帶你去極致
2016-09-23
$20 (Tea)
芝士撻