2024-12-07 0 views
今日同同事去咗灣仔叫咗馳名嘅燒春雞。🐥呢隻雞真係好吸引,金黃酥脆嘅外皮,香噴噴,令人一見就想食。😻咬落去,肉質鮮嫩多汁,完全唔會乾柴,味道好入味,感覺就好似食緊乳鴿或者乳豬咁,真係令人驚喜。💓 配搭嘅醬汁有椒鹽同埋甜酸醬亦都好特別,酸酸甜甜,正好中和咗燒雞嘅油膩感,令人一口接一口,停唔落嚟。可以揀薯條/意粉/沙律/飯,我揀咗薯條🍟。薯條食落去又一浸粟米湯嘅味道,非常特別💗第一次去茶餐廳食到有味道嘅炸薯條🤣同事叫咗意粉,都不過不失。另外一位同事叫咗沙律,但係就太多沙律汁,感覺似食汁多個食沙律🤣餐廳嘅環境都幾舒服,服務員態度親切!大部份都係叔叔輩,全部都風趣幽默🤣而且態度殷勤,服務質素值得一讚💗總括來講,今次嘅用餐經歷非常滿意,燒春雞真係值得一試🫡🫡🫡下次再來灣仔,仲想試下其他菜式!