2023-03-05 195 views
喺屯門碼頭落船,搵車返市中心途中,被戶外嘅吊椅吸引住,呢度環境舒適,令人感覺輕鬆,決定入去食嘢,慢慢享受吓。 侍應細心安排位置,認真介紹唔同嘅咖啡,以及特色飲品,最後我選了Hazelnut Latte,上枱時見到心心拉花,令人雀躍。 除左飲品,我同朋友仲揀左沙律、小食、薄餅、甜品。一齊開心share。 三色藜麥水牛芝士沙律($68) 🥗:沙律揀左有super food 嘅藜麥,醬汁微辣醒胃,令人食指大動。 美國啤酒味脆漿薯條($58)🍟:薯條炸得出色,完全唔會覺得油膩,每一口也因啤酒令薯條更香脆。 唐揚炸雞($52)🧆:令人驚喜,不是麥當當嘅假雞肉感,每一口也可以嚐到真雞肉,而且炸得剛剛外脆內嫩。 白酒忌廉汁煮藍青口($98)🦪:白酒香氣提升了藍青口嘅口感,忌廉汁綿滑舖在青口肉上,令每一啖也嚐到海鮮真味道。 意大利巴馬火腿薄餅($144 加熱檸茶)🍕:薄餅既脆口、又薄身,唔覺唔覺,好快就食晒一整個。如果可以再加多一點火箭菜,嘻嘻…我呢個超級火箭菜控會俾呢個薄餅滿分。😁 白色紅乾果蛋糕($34)🍰:表面無咩特色。但入口微酸,絕對能刺激味蕾,甜與酸簡直係完美組合,加埋美麗嘅食用花,呢個甜品

Hazelnut Latte

白酒忌廉汁煮藍青口

意大利巴馬火腿薄餅($144 加熱檸茶)🍕:
意大利巴馬火腿薄餅

白色紅乾果蛋糕($34)🍰:
表面無咩特色。但入口微酸,絕對能刺激味蕾,甜與酸簡直係完美組合,加埋美麗嘅食用花,呢個甜品令人充滿驚喜。
白色紅乾果蛋糕

無意中經過,偶遇呢間cafe,可以盡情咁同朋友享受美食同環境,有如去了世外桃源一樣😃
Type of Meal
Dinner