2024-07-19 46 views
Gariguette是日本東京過江龍,主打拿破崙Mille-pressé,餐廳所有材料都是由日本進口的,務求香港售賣的與日本的一樣味道和品質。而店舖的整餅過程亦是公開的,下單後師傅會即刻在我地面前製作。拿破崙有咸的La collation,又有甜的Mille-pressé,今次各買了一份。原味士多啤梨千層酥千層酥超酥脆,咬落層層分明,而且外層有配上自家製的吉士醬超香甜的士多啤梨切片🍓口感一流,而甜度亦適中而三角形的包裝亦是經精心設計,食的時候可以接住D餅碎,唔會食到成身都係牛油果煙三文魚咸食的千層酥真的是第一次食,煙三文魚配牛油果酸忌廉這個組合非常夾,而且入面再入洋蔥等配料,味道配搭都好出色,值得一試GARIGUETTE📍銅鑼灣Fashion Walk百德新街42-48號地下D舖

原味士多啤梨千層酥

牛油果煙三文魚