2018-04-07
朋友介紹話呢間的杏汁菜膽豬肺好好飲,蒸魚也很好吃,同爸媽同妹去食。我地訂咗6點鐘,一入到間餐廳,得一張枱有人,即刻個心有d 擔心,會唔會中伏。全場咁大,侍應生偏偏帶我地去個張有人坐既枱隔離,同佢哋超近,完全係枱貼枱。我心諗,個場咁多吉枱,使唔使咁近呀!跟住我哋嗌餸啦, 預先已經訂咗個豬肺湯,因為知道佢出名,要早訂。 同waiter商量緊食咩嘅時候 , 有另一個女waiter過嚟,話由佢落單。 佢一來就介紹老虎斑兩食,498,好抵架! 一味炒斑球,一味清蒸,我問係唔係一條斑做兩味餸? 佢話唔係,條斑好大,會分開幾份,我心諗都ok啦, 有蒸老虎斑喎。有2碟魚,跟住要咗個欖菜排骨,1湯3餸,4個人夠啦。跟住。。。。中伏一:個豬肺湯好明顯係煮或者燉過龍,有啲酸, 我屋企人話,係因為落咗啲火腿,一燉過龍就會酸。中伏二:來咗兩碟魚,炒斑球 ok 正常,不是超好吃,但也不過不失。 清蒸個碟,哇。。。。全部都係魚骨、魚頭、魚鰭, 即係起曬魚肉剩低落嚟個骨攞嚟蒸!勁中伏!我地睇得出佢哋係特別照顧d熟客,佢地會介紹家常菜咯。對新客就想斬你一頸血。絕對冇下次!!!我想話我其實不嬲都唔係好寫評論,但今次真係覺
跟住。。。。
絕對冇下次!!!
我想話我其實不嬲都唔係好寫評論,但今次真係覺得好過分咯!