2018-05-25
有朋友食過好味帶我地去既,唔知我地早去定佢地點偏左啲,無乜客人。但啲野食又幾好食,用心製作,人均食到飽都係一百蚊多啲,都幾抵食,好想寫一寫食評幫下佢。首先講個我覺得有驚喜既,佢個牛油果大蝦焗飯,個樣同個名好平平無奇,唔吸引,當初朋友話叫,我想反對,因為本身唔太鍾意焗飯,但黎到又幾好食啵,上面層燶燶地脆脆地既汁再夾雜住牛油果果香,比豬手更受歡迎。焗蠔係送既,掛住食無聽佢講點解送,但免費既野,都無hea我地啵,個蠔幾大粒juice,芝士好香,店員搭嗲話個芝士都係用靚野。芝士牛排,我地叫左五成熟,牛味好香,芝士係用一個大芝士熱溶佢,刮落去個牛上面,去之前我地仲話要影個gif ,但我地浪費左個芝士,因為我地掛住切個豬手同食個焗飯,無睇到佢刮芝士落去同影相呃like,仲要食個時已經凍晒,朋友們好鍾意食個芝士,但我食牛得啦,對我黎講士太濃,佢熱住個芝士個時,好大陣芝士味,鍾意芝士既朋友可以試下,但記住襯熱食。豬手有豬手味,未食過咁脆皮既,肉好爽好易切,豬骨可帶走煲粥。牛油果青瓜沙律,就係切左既牛油果青瓜同少少蕃茄仔,加左啲酸酸地既欖油汁,食食下口啖啖點左啲辣椒仔同黑椒食,味道即時提升幾倍。一口牛利
首先講個我覺得有驚喜既,
一口牛利,成八蚊粒,但有機會會再食,因為好厚肉又爽又正,連個汁都飲埋。
磨菇湯好香鮮菇味,個包好食,唔知係咪自家製。
完。